ΑρχικήΕπικαιρότηταΝέα σοβαρά επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης - Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά η Κεραμέως...

Νέα σοβαρά επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης – Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά η Κεραμέως (video)

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν για δεύτερη ημέρα στον χώρος έξω από τα 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, όπου κουκουλοφόροι μέσα από το προαύλιο του σχολείου προχώρησαν σε διαδοχικές επιθέσεις με βόμβες μολότοφ, κροτίδες και άλλα αντικείμενα εις βάρος ομάδας φοιτητών που πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από το σχολείο.

Σύμφωνα με το GrTimes, οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο επενέβησαν νωρίτερα, κάνοντας χρήση χημικών.

Mάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες επίσης, δύο μαθητές έχουν τραυματιστεί και τους παρέλαβε το ασθενοφόρο.

Η επέμβαση της ΕΛΑΣ οδήγησε τα άτομα που προκάλεσαν την επίθεση πίσω στο εσωτερικό του σχολείου, από όπου κατά διαστήματα κάνουν ρίψεις αντικειμένων.

Mέλη φοιτητικών συλλόγων παρέμειναν συγκεντρωμένοι στο σημείο, φωνάζοντας συνθήματα.

 

Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά η υπουργός Παιδείας 

Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναφέρει:

“Βίαιες συμπεριφορές σαν αυτές που σημειώθηκαν στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές.

Μεμονωμένες ομάδες δεν μπορούν να στέκονται εμπόδιο στην πρόοδο των παιδιών μας και να αμαυρώνουν τα σχολεία μας, χώρους γνώσης, δημιουργίας, ελεύθερης σκέψης.

Με αναφορά της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως προς τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζητείται η παρέμβασή του για τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Τρεις συλλήψεις

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι αστυνομικοί έκαναν 5 προσαγωγές ατόμων που βρίσκονταν εντός του σχολείου, εκ των οποίων τρεις μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Στην κατοχή του ενός συλληφθέντα βρέθηκε μάλιστα ένα μαχαίρι, ενώ ένας άλλος συλληφθείς είχε πάνω του κόφτη.

Καταδικάζει τα επεισόδια ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας

Τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης καταδικάζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας Θανάσης Κοκόνας, τονίζοντας την ανάγκη να μπουν στην άκρη ιδέες «που σπέρνουν δηλητήριο μέσα στη μαθητική κοινότητα», ενώ εκφράζει τον προβληματισμό του για το πώς βγήκαν και μπήκαν μέσα από το σχολείο οι δράστες.

Σε δηλώσεις του λίγο πριν από τον νέο κύκλο επεισοδίων που σημειώθηκε νωρίτερα το πρωί στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, ο κ. Κοκόνας ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Η Ομοσπονδία καταδικάζει τη χθεσινή επίθεση από μερίδα αγνώστων προς εμάς στοιχείων, κυρίως, όχι μαθητών. Το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας έχει απομονώσει τέτοια στοιχεία που καμιά σχέση δεν έχουν με τους μαθητές και με την εκπαιδευτική διαδικασία. Μας δημιουργεί μεγάλο προβληματισμό ότι βγήκαν και μπήκαν συντεταγμένα μέσα από το σχολείο χωρίς να υπάρξει καμιά παρέμβαση, την ώρα που δεκάδες σύλλογοι εμποδίζονται, όταν χρειάζονται να μπουν μέσα στο σχολείο».

Ταυτόχρονα, κάλεσε «τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, να βάλουν στην άκρη τέτοιες ενέργειες, να τις απομονώσουν, όπως έκανε το σύνολο της μαθητικής κοινότητας όλο το προηγούμενο διάστημα μέσα στο σχολείο, που με αγωνιστικές διεργασίες προώθησαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές στην επαγγελματική εκπαίδευση».

Ερωτηθείς εάν υπάρχει ενημέρωση για αντίστοιχες εικόνες και σε άλλα σχολεία, ο κ. Κοκόνας απάντησε πως «δεν έχουμε εικόνα για άλλα σχολεία, οργανωμένα να εμφανίζονται επιθέσεις εξωσχολικών ή να εφορμούν μέσα από το σχολείο. Γι’ αυτό λέμε πως είναι λίγες οι περιπτώσεις και πρέπει να δρομολογηθούν».