Νεκρός ο ανταποκριτής του ΑΠΕ στο Κάιρο Νίκος Κάτσικας

14 mins read

Νεκρός βρέθηκε χθες ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων στο Κάιρο Νικόλαος Κάτσικας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Νίκος Κάτσικας εργαζόταν ως ανταποκριτής του ΑΠΕ και συνεργαζόταν με την ΕΡΤ στο Κάιρο επί σειρά ετών με επαγγελματισμό και αίσθηση στο καθήκον. Το υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του. Οι αρμόδιες Προξενικές μας αρχές βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες Αιγυπτιακές αρχές, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

Ποιος ήταν ο Νίκος Κάτσικας

Ο Νίκος Κάτσικας είχε γεννηθεί στις 7 Μαΐου 1966 και είχε καταγωγή από τον Πειραιά. Εργαζόταν ως ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Κάιρο από τον Σεπτέμβριο του 2016, και στην ιστορική εφημερίδα «Φως» του Καΐρου από τη δεκαετία του 2000 (ανέλαβε και εξέδωσε 550 φύλλα από τα 700 περίπου που συνολικά μετράει η συγκεκριμένη έκδοση).

Αρχισυντάκτης της εβδομαδιαίας έκδοσης «Νέο Φως» του Καΐρου (συνέχεια του ιστορικού Φωτός), της μηνιαίας έκδοσης «Αλεξανδρινός Ταχυδρόμος» και της ενημερωτικής ιστοσελίδας «Πυραμίς».

Εργαζόταν με πείσμα και πάθος με στόχο τη διατήρηση του ρόλου των Αιγυπτιώτικων ΜΜΕ ως «γέφυρας του Ελληνισμού που παρεπιδημεί στην αγαπημένη μας Χώρα του Νείλου με την ακόμα πιο αγαπημένη Μητέρα Πατρίδα», όπως έγραφε χαρακτηριστικά ο ίδιος στο φωτογραφικό λεύκωμα «150 χρόνια Ελληνικός Τύπος στη Χώρα του Νείλου», το οποίο εκδόθηκε το 2016 και την επιμέλειά του είχε ο έμπειρος δημοσιογράφος.

Ήταν αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου. Ήταν πτυχιούχος Βυζαντινής Μουσικής, ενώ χειροθετήθηκε το 2006 Άρχοντας Πρωτοψάλτης από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο, τον οποίο έχει ακολουθήσει σε πλείστες ποιμαντικές επισκέψεις στην Αφρική. Ήταν μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).

Συλλυπητήρια από το ΑΠΕ – ΜΠΕ

Συντετριμμένη από την αιφνίδια απώλεια του συναδέλφου μας, Νίκου Κάτσικα, η οικογένεια του ΑΠΕ-ΜΠΕ τον αποχαιρετά και εκφράζει σύσσωμη τα ειλικρινή της συλλυπητήρια προς τους οικείους του.

Ο εκλιπών υπήρξε σταθερά για πολλά χρόνια βασικός συνεργάτης του ΑΠΕ-ΜΠΕ και της ΕΡΤ, αποτελώντας έτσι το συνδετικό κρίκο με την πατρίδα για τους Αιγυπτιώτες Έλληνες.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα