Νέο θύμα σεξουαλικής κακοποίησης κατονόμασε στον εισαγγελέα η Μπεκατώρου

15 mins read

Η κατάθεση της Σοφίας Μπεκατώρου στον εισαγγελέα κράτησε τρεις ολόκληρες ώρες, με την χρυσή ολυμπιονίκη να εξέρχεται λίγο μετά τις 12 εξήλθε από τα δικαστήρια της παλαιάς Σχολής Ευελπίδων.
Τι είπε στον εισαγγελέα
Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της στον εισαγγελέα η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου δεν αναφέρθηκε μόνο στη δίκη της περίπτωση που έχει ήδη καταγγείλει και προκάλεσε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης αλλά κατονόμασε και μια ακόμη περίπτωση συναθλήτριας της από τον χώρο της Ιστιοπλοΐας, η οποία έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.
Το ενδιαφέρον είναι ότι η αξιόποινη πράξη της αθλήτριας αυτής φέρεται να έχει τελεστεί σε χρόνο που το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί.
Ως εκ τούτου η συγκεκριμένη αθλήτρια αναμένεται να κληθεί να καταθέσει ενώπιον του εισαγγελέα χωρίς να αποκλείεται ότι και εκείνη με τη σειρά εκτός από τη δίκη της περίπτωση δε θα αναφερθεί και σε άλλα πρόσωπα.
Σε κάθε περίπτωση όπως όλα δείχνουν τα στόματα έχουν αρχίσει να ανοίγουν και μετά το τέλος της προκαταρκτικής εξέτασης ο εισαγγελέας αναμένεται να καλέσει για εξηγήσεις το πρόσωπο ή τα πρόσωπα εκείνα που θα έχουν κατονομαστεί από τις παθούσες.
Μετά την κατάθεσή της η Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοϊας προχώρησε σε δηλώσεις, καλώντας όσες γυναίκες έχουν βιώσει την σεξουαλική κακοποίηση να βγουν να μιλήσουν.
Την κ. Μπεκατώρου συνόδευσε στον εισαγγελέα η δικηγόρος της, Έλλη Ρούσσου.
Οι δηλώσεις της Σοφίας Μπεκατώρου μετά την κατάθεσή της στον Εισαγγελέα:
«Σήμερα κατέθεσα για την προσωπική μου υπόθεση και ελπίζω με αφορμή αυτό κι άλλες γυναίκες και άνθρωποι που έχουν βιώσει την σεξουαλική κακοποίηση να μιλήσουν έτσι ώστε η κοινωνία μας να είναι πιο υγιής και ασφαλής. Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε και με τις καταγγελίες του Νίκου Κακλαμανάκη στη  Βουλή και η συσπείρωση που κάναμε με όλους τους αθλητές ελπίζουμε να βοηθήσουν στη εξυγίανση του ελληνικού αθλητισμού», ανέφερε η Σοφία Μπεκατώρου.
Σημειώνεται πως η Σοφία Μπεκατώρου είναι η πρώτη μάρτυρας στην εισαγγελική έρευνα που άνοιξε αυτεπάγγελτα και για τρεις ώρες κατέθετε στον εισαγγελέα Νίκο Στεφανάτο, ο οποίος έχει αναλάβει τη διενέργεια της υπόθεσης, ύστερα από εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου. 
 

Facebook Comments