ΑρχικήΕπικαιρότηταΝέο περιστατικό στον Έβρο- Πολίτης «συλλαμβάνει» μετανάστες- video

Νέο περιστατικό στον Έβρο- Πολίτης «συλλαμβάνει» μετανάστες- video

Ένα νέο περιστατικό με αυτόκλητους «πολιτοφύλακες» έρχεται στη δημοσιότητα όπως αναφέρει δημοσίευμα athensvoice.gr και υπογράφει ο Γιώργος Σόμπολος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο νέο βίντεο, κάποιοι κρατούν 4 μετανάστες, ενώ ο άνδρας που τράβηξε το βίντεο “αρνείται τους χαρακτηρισμούς «φασίστας» και «πολιτοφύλακας». Πρόκειται για τον άνδρα ο οποίος εμφανίζεται να τραβά βίντεο και πίσω του να βρίσκονται καθισμένοι τέσσερις μετανάστες, σε δασικό δρόμο του Έβρου.

Σύμφωνα με την athensvoice.gr το νέο βίντεο, έχει επίσης προκαλέσει αντιδράσεις, όπως συνέβη και με την περίπτωση του αποκαλούμενου «Σερίφη» που είχε στοιβάξει σε αυτοσχέδιο τρέιλερ 13 μετανάστες, επειδή όπως καταγγέλλει, τους εντόπισε τη στιγμή που ήταν έτοιμοι να βάλουν φωτιά στο δάσος.

“Η περίπτωση όμως του οικογενειάρχη με το δεύτερο βίντεο, είναι διαφορετική, όπως φέρεται να υποστηρίζει ο ίδιος ο άνδρας, αφού ουδέποτε κακοποίησε, χτύπησε ή προξένησε την οποιαδήποτε βλάβη στους συγκεκριμένους μετανάστες.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο άνδρας που τράβηξε το βίντεο, την περασμένη Παρασκευή μετέφερε νερά και φαγητό σε πυροσβέστες και αστυνομικούς που έδιναν μάχη για να σβήσουν τις φλόγες που κατέστρεφαν –και εξακολουθούν να καταστρέφουν– το πανέμορφο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο.

Σε δασικό δρόμο της Αισύμης, πετάχτηκαν μπροστά στο αυτοκίνητό του οι τέσσερις άνδρες οι οποίοι έφεραν εγκαύματα σε διάφορα σημεία του σώματός τους. Ειδικά ο ένας, είχε εγκαύματα από το κεφάλι μέχρι και τα πόδια.

Κατά τα λεγόμενα πάντα του ανθρώπου που τράβηξε το βίντεο, τους έδωσε νερό γιατί ήταν εμφανώς ταλαιπωρημένοι, ενώ ειδοποίησε αμέσως τις αρχές για την παρουσία τους στο σημείο. Μόλις το περιπολικό έφτασε, ο ίδιος αναχώρησε. Πρόκειται για τέσσερις μετανάστες από τη Συρία η οποίοι πέρασαν κοντά από τη φωτιά και οι οποίοι δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες από τους ειδικούς διασώστες και κρατούνται από τους αστυνομικούς.

Ο πατέρας δύο παιδιών που δείχνει το πρόσωπό του και στη συνέχεια δείχνει τους μετανάστες που κάθονται στον δρόμο, αρνείται σθεναρά πως είναι φασίστας, μια και ο ίδιος είναι παντρεμένος με αλλοδαπή γυναίκα”.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, δεν υπάρχει κάποια δίωξη σε βάρος του από την αστυνομία, όπως συνέβη στην περίπτωση του «πολιτοφύλακα» που είχε κλειδώσει με την απειλή ηλεκτρικού εκκενωτή τους 13 μετανάστες.

Οι αστυνομικοί διερευνούν την υπόθεση με προσοχή καθώς θέλουν να διαπιστώσουν εάν έχουν μια επανάληψη του πρώτου περιστατικού ή εάν πρόκειται για κάτι διαφορετικό, όπως καταγγέλλει ο ίδιος ο άνδρας.

Ο ίδιος, καταγγέλλει πως έχει βρεθεί στο στόχαστρο χρηστών του διαδικτύου οι οποίοι έχουν ξεκινήσει να απειλούν τον ίδιο και την οικογένειά του, αποκαλώντας τον «φασίστα».

Η συνήγορος του, προς το παρόν, βρίσκεται στη διαδικασία συλλογής όλων αυτών των μηνυμάτων, που κατά τον εντολέα της, αποδεικνύουν πως καταπατώνται βασικά του δικαιώματα και είναι θέμα χρόνου να υπάρξει απόφαση για τις περαιτέρω νομικές τους ενέργειες. Η θέση της συνηγόρου είναι πως υπάρχει προσβολή της προσωπικότητάς του με τα όσα γράφονται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εάν πρέπει να κριθεί κάτι, αυτό θα γίνει στα δικαστήρια και όχι σε τηλεδίκες και στο διαδίκτυο”.

 

Πηγή Athens Voice

Δείτε το video