ΑρχικήΕπικαιρότηταΝίκαια : Στις 6 Νοεμβρίου η δίκη των ανδρών που κακοποίησαν τον...

Νίκαια : Στις 6 Νοεμβρίου η δίκη των ανδρών που κακοποίησαν τον σκύλο

Η δική των δύο ανδρών που κατηγορούνται για τη βάναυση κακοποίηση σκύλου στη Νίκαια, στα μέσα Οκτωβρίου, διεκόπη για τις 6 Νοεμβρίου.

Χθες στο εδώλιο κάθισαν οι δυο άντρες που κατηγορούνται για τη βάναυση κακοποίηση του σκύλου.

Ο 54χρονος εκπαιδευτικός που κατηγορείται ότι μαχαίρωσε άγρια τον «Έκτορα», βγήκε από το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Πειραιά, καθώς η δίκη διεκόπη για τις 6 Νοεμβρίου.

Η δικηγόρος του ιδιοκτήτη του σκύλου, Ευαγγελία, Τσανοπούλου, είπε ότι «Έχουμε πολύ μέλλον ακόμα, ελπίζουμε την επόμενη Παρασκευή να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Από το μεσημέρι, όπως αναφέρει το Star είχαν συγκεντρωθεί έξω από το τα δικαστήρια, ζητώντας τη σκληρή τιμωρία του καθηγητή, αλλά του άνδρα που είχε… βοηθήσει στη θηριωδία, χτυπώντας το ανυπεράσπιστο ζώο στο κεφάλι, με σκουπόξυλο.

Αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του σκύλου, αναρρώνει, ενώ την Πέμπτη έκανε την πρώτη του βόλτα στο Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων Σχιστού.

Το χρονικό για την κακοποίηση του σκύλου στη Νίκαια

Το σκυλάκι, βασανίστηκε από δύο άντρες: ο πρώτος, καθηγητής στο επάγγελμα, τον μαχαίρωσε, ενώ ο δεύτερος κατηγορούμενος τον χτυπούσε με σιδερένιο αντικείμενο.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που προχώρησε σε καταγγελία, το πρωί της Τρίτης στις 8:30 περίπου επί της οδού Άγγελου Σικελιανού στην Άνω Νεάπολη Νικαίας είδε τον φερόμενο ως δράστη πεσμένο στην άσφαλτο και τον δικό του δεσποζόμενο σκύλο τρία τετράγωνα μακριά να σέρνει το λουρί του.

Όταν έτρεξε στο σημείο να συνδράμει διαπίστωσε  ότι είχε κάνει κεφαλοκλείδωμα με το δεξί του χέρι σε ένα λευκό μεγαλόσωμο σκύλο και με το αριστερό του χέρι μαχαίρωνε τα πλευρά του σκύλου από την αριστερή πλευρά. Μαχαίρωνε το άτυχο ζώο με τέτοιο μένος που τρύπησε τον πνεύμονα του σκύλου. 

Ο σκύλος ήταν ημιλιπόθυμος γιατί είχε χάσει πάρα πολύ αίμα, ωστόσο, ο δράστης δεν σταματούσε.

Ένας άλλος γείτονας εκείνη την στιγμή χτυπούσε το σκυλί με σιδερένιο σκουπόξυλο στο κεφάλι. Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα και όσα καταγγέλλει στο SKAI.gr, ότι δεν σταματούσαν να μαχαιρώνουν και να χτυπάνε το σκυλί μέχρι που χτύπησαν δύο εκ των παρευρισκομένων.

Ο καθηγητής πάντως εμφανίστηκε αμετανόητος, λέγοντας ότι το ζώο του επιτέθηκε πρώτα και αρνείται ότι το μαχαίρωσε.

Συνάντηση Θεοδωρικάκου με εκπροσώπους φιλοζωικών σωματείων

Συνάντηση με εκπροσώπους φιλοζωικών σωματείων είχε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Συζητήθηκε η εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κανονισμού ιχνηλασιμότητας (Traces), όσον αφορά στη μετακίνηση ζώων, που υιοθετούνται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια ανοικτής επιστολής προς την κυβέρνηση, την οποία συνυπέγραψαν 143 φιλοζωικά σωματεία της Ελλάδας και 47 του εξωτερικού