ΑρχικήΕπικαιρότηταNοικιάζουν «διαμερίσματα καραντίνας» για όσους πρέπει να απομονωθούν

Nοικιάζουν «διαμερίσματα καραντίνας» για όσους πρέπει να απομονωθούν

Μέσα στις νέες, πρωτοφανείς συνθήκες της επιδημίας του κορωνοϊού εμφανίστηκαν πολλές «πατέντες» για να καλυφθούν τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που ανέκυψαν.

Τι γίνεται, για παράδειγμα, για αυτούς που φτάνουν στην Ελλάδα και βάσει των μέτρων πρέπει να μείνουν σε καραντίνα 14 ημερών για να ελαχιστοποιηθεί η περίπτωση μετάδοσης του ιού από αυτούς προς την κοινότητα. Ή για όσους πρέπει να μείνουν για λίγο μακριά από ευπαθή μέλη της οικογένειάς τους.

Η λύση που έδωσε η αγορά, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Κατερίνας Ρόββα στα «Νέα» της Τρίτης, είναι οι «προστατευμένες» κατοικίες, ειδικά εξοπλισμένες για απομόνωση εν μέσω πανδημίας που προσφέρονται πλέον επί πληρωμή. Στην ιστοσελίδα της, εταιρεία διαχείρισης ακινήτων αναφέρει ότι προσφέρει πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα που έχουν υποστεί απολύμανση.

Προσφέρει ακόμη εφοδιασμό του ενοίκου με τρόφιμα και φάρμακα, ιατρική βοήθεια από συμβεβλημένους ιδιώτες γιατρούς και διαγνωστικό κέντρο αλλά και κιτ πρώτων βοηθειών. Ακόμη η εταιρεία εξηγεί ότι θα υπάρχει καθημερινή επαφή με υπεύθυνο από την εταιρεία και -βέβαια- δυνατότητες ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, όπως πρόσβαση στο Διαδίκτυο ή Νetflix, ώστε να κυλήσουν ευχάριστα οι ημέρες της καραντίνας.

Πρόκειται για διαμερίσματα που άλλοτε διετίθεντο σε τουρίστες ή επαγγελματίες που ταξίδευαν στην Ελλάδα. Τα μέτρα απαγόρευσης πτήσεων και η επιβράδυνση της τουριστικής δραστηριότητας τα άφησε κενά και, για να μην μείνουν αδιάθετα, μετατράπηκαν σε μικρά οχυρά κατά του κορωνοϊου.

Το κόστος της διαμονής ποικίλλει ανάλογα με την περιοχή όπου βρίσκεται το ακίνητο και τις ανέσεις που παρέχει. Στο κέντρο της Αθήνας οι τιμές ξεκινούν από 30 ευρώ τη βραδιά για διαμονή ενός ατόμου, ενώ μπορεί να φτάσουν και τα 110 ευρώ. Παρ’ όλα αυτά, σε αρκετές περιπτώσεις, όπως συμβαίνει σε πλατφόρμες ενοικίασης ακινήτων, παρέχονται ειδικές τιμές – με έκπτωση έως και 50% – εάν επιλεγεί πολυήμερη διαμονή.