ΑρχικήΕπικαιρότηταΟ Ακάρ συνεχίζει τις προκλήσεις: «Οι Έλληνες εξοπλίζουν τα νησιά, παραβιάζοντας τις...

Ο Ακάρ συνεχίζει τις προκλήσεις: «Οι Έλληνες εξοπλίζουν τα νησιά, παραβιάζοντας τις διεθνείς συμφωνίες»

Πάνω από το Αιγαίο πέταξε με τις εναέριες τουρκικές δυνάμεις την τελευταία ημέρα του χρόνου, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, ενώ έκανε νέες προκλητικές δηλώσεις σε βάρος της χώρας μας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ακάρ επιθεώρησε από αέρος το αξιόμαχο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, πετώντας πάνω από το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. «Η πολιτική της Τουρκίας είναι ξεκάθαρη. Βασίζεται στο Διεθνές Δίκαιο, την αυτοάμυνα, τα δικαιώματά μας και αυτά των αδερφών Κυπρίων. Εξοπλίζουν τα νησιά, παραβιάζοντας τις διεθνείς συμφωνίες», είπε.

Για το Καστελόριζο, δε, ανέφερε: «Επιμένουν να μην το βλέπουν. Θέλουν θαλάσσια περιοχή δικαιοδοσίας 40.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Βρισκόμαστε σε κατάσταση επαγρύπνησης. Δεν έχουμε επιτρέψει κανένα τετελεσμένο μέχρι στιγμής, και δεν θα επιτρέψουμε».

Επίσης, είπε ότι η Ελλάδα κατηγορεί χωρίς αποδείξεις την Τουρκία για επεκτατικότητα, ώστε να καλύψει τα δικά της λάθη.

Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία
Πριν από λίγες ημέρες ο Χουλουσί Ακάρ είχε πάρει τη σκυτάλη από τον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επαναλαμβάνοντας τις τις αιτιάσεις της Άγκυρας περί στρατιωτικοποίησης των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

Υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι αυτή που κάνει προκλητικές κινήσεις και διεμήνυσε: «Δεν δεχόμαστε την επέκταση των χωρικών υδάτων πέραν των 6 μιλίων. Περιμένουμε να γίνει κατανοητό αυτό. Το 1995 έγινε η σχετική εργασία στη Βουλή, όλοι πρέπει να το ξέρουν αυτό, πρέπει να γίνει κατανοητό καλά», είπε ο Ακάρ. Και συνέχισε: «Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι ένα λάθος βήμα ως προς το ζήτημα αυτό θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Θυμηθείτε, λέμε στον γείτονά μας, ότι ο λάθος λογαριασμός θα επιστρέψει από την Άγκυρα».