Ο ΕΦΕΤ αποσύρει και άλλα προϊόντα της Kinder

11 mins read

Ο ΕΦΕΤ στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την Ευρωπαϊκή  Επιτροπή και όσον αφορά στην προληπτική ανάκληση προϊόντων Kinder λόγω πιθανής παρουσίας σαλμονέλας, ενημερώνει ότι η εν λόγω ανάκληση  επεκτείνεται πλέον στο σύνολο των προϊόντων  Kinder Schokobons  και Kinder Surprise Maxi των 100gr , ανεξαρτήτου παρτίδας. Η εν λόγω  εξέλιξη οφείλεται στην αδυναμία της παραγωγού επιχείρησης «Ferrero Ardennes”, που εδρεύει στο Βέλγιο,  να διασφαλίσει την ασφάλειά τους.

Με απόφαση των υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας του εργοστασίου παραγωγής στις Βρυξέλλες, έτσι ώστε να πραγματοποιηθούν όλες οι αναγκαίες ενέργειες απολύμανσης, κάτι το οποίο δεν θα μπορούσε να συμβεί εφόσον οι γραμμές παραγωγής βρίσκονταν εν λειτουργία. «Μέχρι στιγμής δεν έχουμε αναφορά κρούσματος σαλμονέλας στην Ελλάδα», αναφέρει στην «Κ» ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ Αντώνιος Ζαμπέλας. Ο ΕΦΕΤ εξέτασε συγκεκριμένο προϊόν ύστερα από καταγγελία, το οποίο όμως βρέθηκε αρνητικό. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν αναφερθεί περισσότερα από 100 κρούσματα σε παιδιά, μερικά από τα οποία χρειάστηκε να νοσηλευτούν εξαιτίας της έντασης των συμπτωμάτων. Η σαλμονέλα είναι ένα τροφιμογενές βακτήριο που εντοπίζεται κυρίως σε κοτόπουλα και αυγά και σκοτώνεται εφόσον το προϊόν ψηθεί καλά. Ωστόσο, άγνωστος παραμένει ακόμη ο τρόπος με τον οποίο το βακτήριο εισέβαλε στο συγκεκριμένο εργοστάσιο παραγωγής.

Επισημαίνεται πάντως ότι τα κρούσματα σαλμονέλας που εντοπίστηκαν σε άλλες χώρες και φαίνεται ότι συνδέονται με την κατανάλωση των προϊόντων Kinder αφορούν τα συγκεκριμένα προϊόντα τα οποία παρασκευάζονται στο εργοστάσιο των Βρυξελλών, ενώ η επιχείρηση διαθέτει και άλλα εργοστάσια παραγωγής.

Facebook Comments