Ο ιδρυτής του ΚΕΘΕΑ δικαιώνει τον Κικίλια: «Ανέλεγκτη και εκφυλιστική η πορεία του»

9 mins read

Με μία αποκαλυπτική και αναλυτική επιστολή προς τους βουλευτές,  ο ιδρυτής του ΚΕΘΕΑ, ψυχίατρος Φοίβος Ζαφειρίδης, τοποθετείται υπέρ της πρωτοβουλίας του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια να ορίσει τα μέλη του νέου Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ.

 

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα αποκαλύπτει ο ιδρυτής του ΚΕΘΕΑ για το… πάρτι που συνέβαινε: «…γεγονότα που επιβεβαιώνουν την εκτίμησή μου ότι από το 1995 και μετά το ΚΕΘΕΑ βρίσκεται σε μια ανέλεγκτη εκφυλιστική πορεία.

-Κλειστές και ανοιχτές θεραπευτικές κοινότητες του ΚΕΘΕΑ υπολειτουργούν.

-Το ΚΕΘΕΑ, υποκύπτοντας στην εξουσιομανία της άτυπης ηγετικής ομάδας, αναπτύσσει συνεχώς σε όλη την επικράτεια νέα θεραπευτικά προγράμματα, χωρίς προηγούμενη μελέτη των αναγκών.

-Εν μέσω οικονομικής κρίσης, χρηματοδοτεί συμμετοχή πολλών στελεχών του σε συνέδρια σε εξωτικές χώρες, όπως η Ταϊλάνδη, χωρίς καν οι περισσότεροι να έχουν εισήγηση

-Ο κατά τα άλλα από διοικητική πλευρά «άψογος» οργανισμός ανανεώνει, από το 1995 και για είκοσι χρόνια, ενδεικτική της αντίληψης της «αυτοδιοίκησης» που έχουν οι κρατούντες στο ΚΕΘΕΑ είναι η εναλλαγή των κύριων Παρασκευόπουλου και Νοταρά στη θέση του Προέδρου ΔΣ επί 20 χρόνια.

-Ο εκφοβισμός στελεχών που τόλμησαν να αρθρώσουν ένα διαφορετικό λόγο.

-Η διαφθορά στο ‘’πρότυπο’’ πρόγραμμα φυλακών στα Διαβατά της Θεσσαλονίκης.»

Τι έγραψε ο υπουργός Υγείας

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας έγραψε σχετικά στο twitter: «Μια φωνή από τα σπλάχνα του ΚΕΘΕΑ που μας δικαιώνει!»

Facebook Comments

Τελευταία Νέα