ΑρχικήΕπικαιρότηταO κορωνοϊός «χτύπησε» και τα μέσα μεταφοράς - Απολυμάνσεις σε σταθμούς και...

O κορωνοϊός «χτύπησε» και τα μέσα μεταφοράς – Απολυμάνσεις σε σταθμούς και συρμούς

Μειωμένη κατά 25% παρουσιάζεται η κίνηση στα μέσα μαζικής μεταφοράς εν μέσω της επιδημίας του φονικού κορωνοϊού, με τους επιβάτες να φαίνεται πως αποφεύγουν όσο μπορούν για αυτό το διάστημα τη χρήση τους υπό το φόβο της μετάδοσης.

O διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ, Γιώργος Θωμόπουλος, μιλώντας στο MEGA για τα μέτρα που λαμβάνονται στα μέσα μεταφοράς κατά του ιού, τόνισε πως από την αρχή της κρίσης και πιο πριν, η ΣΤΑΣΥ είναι σε συνεχή επαφή με το υπουργείο Υγείας και λαμβάνει όλες τις οδηγίες που δίνονται.

Παράλληλα, επεσήμανε πως βρίσκεται επίσης σε συνεχή συνεργασία με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για να αντιμετωπιστεί το ο,τιδήποτε και να εφαρμοστούν οι οδηγίες.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Θωμόπουλος, τα μέτρα που λαμβάνονται είναι τα ίδια με την υπόλοιπη Ευρώπη, δηλαδή γίνεται ένας επιμελημένος καθαρισμός και απολυμάνσεις με χλωρίνη και νερό στους σταθμούς του μετρό, οι οποίοι έχουν εφοδιαστεί με αντισηπτικά και οι εργαζόμενοι με μάσκες και γάντια.

Επιμελημένοι καθαρισμοί και απολυμάνσεις γίνονται και στους συρμούς, ενώ τις τελευταίες μέρες έχουν ξεκινήσει το σύστημα καθαρισμού μέσω των νεφώσεων.

«Στόχος είναι να δείξουν ότι έχουν προσαρμοστεί στα δεδομένα της στιγμής και να μεταφέρουν στον κόσμο το αίσθημα της ασφάλειας», δήλωσε ο κ. Θωμόπουλος.