ΑρχικήΕπικαιρότηταΟ κρητικός που διαγνώστηκε με «Όμικρον»: «Δεν με ενημέρωσε κανείς, από τα...

Ο κρητικός που διαγνώστηκε με «Όμικρον»: «Δεν με ενημέρωσε κανείς, από τα ΜΜΕ ενημερώθηκα»

Νέα στοιχεία έρχονται στην δημοσιότητα σε ότι έχει να κάνει με τον πρώτο ασθενή στην Ελλάδα που βρέθηκε θετικός στην παραλλαγή Όμικρον, στα Χανιά στη  Κρήτη.

Ο άνδρας βρίσκεται ήδη σε καραντίνα και παρουσιάζει ήπια συμπτώματα.

Όπως λένε πηγές ο άνδρας έφτασε στη χώρα μας από την Νότια Αφρική στις 26 Νοεμβρίου και ήταν καλά στην υγεία του. Επιστρέφοντας, είχε κάνει μοριακό τεστ, ενώ είναι και πλήρως εμβολιασμένος έναντι του κοροναϊού.

Τις επόμενες ημέρες έκανε και σειρά από rapid test, με το τρίτο στη σειρά να βγαίνει θετικό, την περασμένη Δευτέρα. Μετά, ο άνδρας απευθύνθηκε σε εργαστήριο στα Χανιά για μοριακό τεστ, το οποίο βγήκε επίσης θετικό, και ήταν ύποπτο για την παραλλαγή Όμικρον, γεγονός που επιβεβαιώθηκε επισήμως από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Μιλώντας στο MEGA, ο άνδρας υποστηρίζει πως δεν έχει έχει κάποιο επίσημο χαρτί που να δηλώνει ότι έχει νοσήσει από την παραλλαγή Όμικρον.

Σημειώνει, ωστόσο, ότι νιώθει καλά και ότι δεν έχει κάποιο σύμπτωμα.

Ένας ισχυρισμός του ίδιου, ωστόσο, που προκαλεί ερωτηματικά είναι ότι έμαθε πως είναι φορέας αυτής της παραλλαγής από τα κανάλια.

Μιλώντας στο Open, ο «ασθενής μηδέν» είπε χαρακτηριστικά πως κανένας επίσημος οργανισμός δεν τον ενημέρωσε.

«Το έμαθα για την Όμικρον, ότι την έχω, από τα κανάλια. Κανένας επίσημος οργανισμός δεν με ενημέρωσε. Είμαι εμβολιασμένος και αυτή τη στιγμή δεν έχω κανένα σύμπτωμα. Ταξίδευα από Νότια Αφρική για Ελλάδα, και μετά Αθήνα – Χανιά» τόνισε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι είχε κάνει όλα τα απαιτούμενα τεστ, τόσο rapid όσο και μοριακά, τα οποία είχαν βγει αρνητικά μέχρι που διαγνώστηκε θετικός την τέταρτη ημέρα. «Έχω κάνει όλα τα απαιτούμενα rapid και pcr τεστ, τα οποία ήταν αρνητικά και μετά, την τέταρτη ημέρα, βρέθηκα σε ένα rapid θετικός» υπογράμμισε.

Πηγές πάντως του υπουργείου Υγείας διαψεύδουν στο in.gr τον εν λόγω ισχυρισμό του ασθενή.

Όπως αναφέρουν οι εν λόγω πηγές, ο άνδρας είχε ενημερωθεί αρμοδίως.

Μάλιστα, από την πρώτη στιγμή τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες περί προσωπικών δεδομένων, πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που το συγκεκριμένο κρούσμα αφορά μια τοπική κοινωνία της Κρήτης.