Ο Τσιόδρας μίλησε: «Η Αθήνα δεν πάει καλά»- Ανησυχία για το γηροκομείο

11 mins read

Στο γηροκομείο με τα δεκάδες θετικά κρούσματα στο Κέντρο της Αθήνας βρέθηκαν Σωτήρης Τσιόδρας και Νίκος Χαρδαλιάς, με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας να μην μπορεί να κρύψει την οργή του και τον προβληματισμό του για την κατάσταση τόσο της Αθήνας όσο και του γηροκομείου γενικότερα.
Σε δηλώσεις του έξω από το γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα επί της οδού Μιχαήλ Βόδα, ο κ. Τσιόδρας εξήγησε ότι η διασπορά του κορωνοϊού σε αυτούς τους χώρους γίνεται συνήθως από το προσωπικό.
Μάλιστα ο κ. Τσιόδρας φάνηκε οργισμένος τονίζοντας ότι πρόκειται για μια κατάσταση που δεν θέλουμε να ξαναδούμε και «δυστυχώς την ξαναβλέπουμε».
«Η Θεσσαλονίκη πήρε το μάθημά της και πάει καλά, η Αθήνα δεν πάει καλά» ανέφερε καταληκτικά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον φονικό ιό.
Με τη σειρά του, ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε ότι έχει ήδη ξεκινήσει η ιχνηλάτηση.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, σήμανε συναγερμός, καθώς στο συγκεκριμένο γηροκομείο της Αττικής, όπου πραγματοποιήθηκαν τεστ κορωνοϊού εντοπίστηκαν περίπου 35 θετικά κρούσματα σε σύνολο 70 δειγμάτων.
Βέβαια, το γηροκομείο αποκλείστηκε άμεσα και στο σημείο έσπευσαν, τόσο ο Σωτήρης Τσιόδρας, όσο και ο Νίκος Χαρδαλιάς.
Υπενθυμίζεται πως για τα γηροκομεία οι υγειονομικές αρχές έχουν λάβει ειδικά περιοριστικά μέτρα για την προστασία των φιλοξενούμενων, οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
Επιπροσθέτως, χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης είχε ανακοινώσει ότι από τις 31 Αυγούστου έως τις 20 Σεπτεμβρίου έχουν πραγματοποιηθεί 101 έλεγχοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, κατά την διάρκεια των οποίων καταγράφηκαν 20 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 24 πρόστιμα για μη τήρηση των προβλεπόμενων περιοριστικών μέτρων.

Facebook Comments