ΑρχικήΕπικαιρότηταΟ Χαρδαλιάς αρνήθηκε την είσοδο στη Γαλατά Σαράι επειδή δεν ήθελαν να...

Ο Χαρδαλιάς αρνήθηκε την είσοδο στη Γαλατά Σαράι επειδή δεν ήθελαν να κάνουν rapid

«Έφαγε πόρτα» στο Ελευθέριος Βενιζέλος η ομάδα της Γαλατασαράι η οποία ήρθε για το φιλικό που ήταν προγραμματισμένο με την ομάδα του Ολυμπιακού.

Αιτία της απαγόρευσης της εισόδου της Τουρκικής ομάδας στη χώρα μας ήταν ότι αρνήθηκε να υποβληθεί σε rapid test, όπως προβλέπει ο νόμος και εκ τούτου γύρισαν πίσω στη χώρα τους όπως διευκρίνισε σε ανακοίνωση του που δημοσιεύθηκε στο site της Πολιτικής Προστασίας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

«Ο προγραμματισμένος αγώνας που ήταν να γίνει αύριο Τετάρτη 13 Ιουλίου δεν ήταν επίσημος, οπότε εφαρμόζονται όσα προβλέπονται στην ΚΥΑ 2978/τ.Β’ 7-7-2021 και σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 3 όπου προβλέπεται ρητά ότι όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως ιθαγένειας και τρόπου εισόδου στη χώρα, υπόκεινται σε δειγματοληπτικό εργαστηριακό έλεγχο με την μέθοδο PCR ή έλεγχο με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού covid 19 (rapid test) στη βάση υγειονομικού αλγορίθμου.

Στην περίπτωση της Galatasaray το QR code του PLF έδειξε υποχρεωτικό rapid test για όλους τους εισερχόμενους. Η Πολιτική Προστασία ενεργοποίησε τον μηχανισμό της, έτσι ώστε να υπάρχουν πρόσθετα συνεργεία για να μη ταλαιπωρηθεί με αναμονές η τουρκική  αποστολή, η οποία όμως αρνήθηκε να υποβληθεί σε  rapid test σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ισχύουσα ελληνική νομοθεσία.

Δεδομένης της άρνησής τους με εντολή μου δεν επετράπη η είσοδος των μελών της αποστολής στη χώρα μας.

Στην Ελλάδα και δη στις διαδικασίες ελέγχου της Πολιτικής Προστασίας, εκπτώσεις σε θέματα Δημόσιας Υγείας δεν γίνονται και η εφαρμογή των νόμων είναι απαρέγκλιτη. Στην Ελλάδα, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πλήρως σεβαστά και για τους κατοίκους της χώρας, αλλά και για τους επισκέπτες της», καταλήγει η ανακοίνωση.

Εξέδωσε ανακοίνωση η Γαλατασαράι

Την δική της απάντηση έδωσε το Τουρκικό σωματείο, το οποίο ένα λόγο για «παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων» ενώ τόνισε πως περιμένει και μια…συγνώμη από τις Ελληνικές Αρχές.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, με τιτίβισμά του χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη στάση της Ελλάδας.

«Η μεταχείριση, που απέχει πολύ από την καλή θέληση και την ευγένεια και αντιμετώπισε σήμερα η ομάδα ποδοσφαίρου στη Γαλατασαράι στην Ελλάδα, είναι απαράδεκτη», γράφει χαρακτηριστικά.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ