ΟΑΣΘ: Παράνομες κρίθηκαν οι στάσεις εργασίας του Συνδικάτου Εργαζομένων

10 mins read

“Παράνομες κήρυξε το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης τις στάσεις εργασίας που εξήγγειλε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ για τις 5, 7 και 11 Ιουλίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το μεσημέρι”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Οργανισμού.

Ο ΟΑΣΘ καλεί το Συνδικάτο “να σεβαστεί την Δικαστική Απόφαση και να μην ταλαιπωρήσει περαιτέρω το επιβατικό κοινό”

Κινητοποιήσεις από 5 έως 22 Ιουλίου εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

Σειρά κινητοποιήσεων, με εξάωρες στάσεις εργασίας και 24ωρες απεργίες, εξαγγέλλουν για την περίοδο από αύριο ώς τις 22 Ιουλίου οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), υποστηρίζοντας ότι «η αδιαφορία των αρμόδιων υπουργείων στην αντιμετώπιση των αιτημάτων μας, έχει ξεπεράσει πλέον τα όρια της κοροϊδίας και του εμπαιγμού».

«Συνεχίζουμε οι εργαζόμενοι να παραμένουμε χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ), δίχως την επιστροφή των προβλεπόμενων και νομοθετημένων επιδομάτων μας που μας στερεί η διοίκηση του ΟΑΣΘ εδώ και μήνες, και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με την αβεβαιότητα και τον φόβο για αναδρομική περαιτέρω μείωση των μισθών μας» υπογραμμίζεται σε σημερινή ανακοίνωση του Σωματείου τους.

Αναλυτικότερα, στάσεις εργασίας από τις 10 το πρωί ώς τις 4 μετά το μεσημέρι εξαγγέλθηκαν για τις 5, 7, 11, 15 και 20 Ιουλίου. Στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί και στις 13 Ιουλίου, από την έναρξη της βάρδιας ώς τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας, ενώ 24ωρες στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν στις 18 και 22 Ιουλίου. «Για τη συνέχεια των κινητοποιήσεών μας θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση._

Facebook Comments

Τελευταία Νέα