ΑρχικήΕπικαιρότηταΟδηγός επανεκκίνησης από τον ΕΦΕΤ για την εστίαση

Οδηγός επανεκκίνησης από τον ΕΦΕΤ για την εστίαση

Ο ΕΦΕΤ εξέδωσε έναν πλήρη οδηγό για την εστίαση, ενόψει της επανεκκίνησης του κλάδου την προσεχή Δευτέρα, 25 Μαΐου.

Οι οδηγίες του ΕΦΕΤ

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (Σ.Ε.Β.Τ.) και την Ελληνική Ένωση Επιχειρήσεων Οργανωμένης Εστίασης (ΕΠ.Ο.ΕΣ), ενόψει της επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων Μαζικής Εστίασης από τις 25 Μαΐου 2020,  δημοσιοποιεί τον «Οδηγό Επανεκκίνησης για τη Μαζική Εστίαση».

Στόχος είναι η παροχή απλών και πρακτικών οδηγιών προσαρμογής στο πλαίσιο της νέας πραγματικότητας που έχει δημιουργηθεί από την πανδημία του κορωνοϊού. Οι οδηγίες βασίζονται στην ανάλυση του προφίλ επικινδυνότητας του ιού για τους χώρους εστίασης και στις βέλτιστες πρακτικές όπως αυτές αποτυπώνονται σε διεθνείς και εθνικές συστάσεις.

Στην ομάδα που συνέταξε τον οδηγό συμμετείχαν, εκτός από στελέχη του ΕΦΕΤ, εξέχοντες επιστήμονες από τον ακαδημαϊκό χώρο καθώς και έμπειρα στελέχη των επιχειρήσεων τροφίμων, μέλη των ανωτέρω αναφερόμενων φορέων.

Ο οδηγός βασίστηκε στα στοιχεία που ίσχυαν μέχρι την ημερομηνία έκδοσής του και είναι διαθέσιμος για λήψη από την ιστοσελίδα του ΕΦΕΤ www.efet.gr.

Ο ΕΦΕΤ θα επικαιροποιεί τον οδηγό όποτε κρίνεται αναγκαίο με βάση τα νεώτερα δεδομένα.

Δείτε τον «Οδηγό Επανεκκίνησης για τη Μαζική Εστίας» στη δεξιά στήλη «Σχετικά αρχεία».