ΑρχικήΕπικαιρότηταΟι 20 CEO των μεγαλύτερων βιο-φαρμακευτικών παγκοσμίως έρχονται στην Ελλάδα- Συνάντηση με...

Οι 20 CEO των μεγαλύτερων βιο-φαρμακευτικών παγκοσμίως έρχονται στην Ελλάδα- Συνάντηση με Μητσοτάκη την Τετάρτη

Pfizer, Sanofi, Eli Lily, Johnson & Johnson, Boehringer-Ingelheim, είναι μόνο μερικές από τις εταιρίες- κολοσσούς, οι πρόεδροι των οποίων έρχονται για λίγες μέρες στην Ελλάδα, με αφορμή το παγκόσμιο φόρουμ στρογγυλής τραπέζης των CEO των βιο-φαρμακευτικών εταιριών που διοργανώνεται ανά διετία από τη Διεθνή Ομοσπονδία Φαρμακευτικών Κατασκευαστών και Ενώσεων (IFPMA).

Φέτος, θα γίνει στην Ελλάδα και φήμες λένε ότι στην επιλογή της χώρας έπαιξε ρόλο ο «δικός μας», Άλμπερτ Μπουρλά της Pfizer. Μάλιστα, το πρόγραμμα των CEO διοργανώνεται εδώ και καιρό παρότι δεν είχε διαρρεύσει τίποτα στον Τύπο.

Το βράδυ της Τρίτης, οι 20 πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι των μεγα-φαρμακευτικών θα παρευρεθούν σε κλειστό δείπνο στο οποίο θα βρίσκεται και ο Πρωθυπουργός, ενώ την Τετάρτη θα μεταβούν στο Μέγαρο Μαξίμου για επίσημη επίσκεψη.

 

Οι συμμετέχοντες:

 

 

 

Οι CEO των εταιριών που είναι μέλη της IFMPA συζητούν τις παγκόσμιες πολιτικές υγείας που επηρεάζουν τη βιοϊατρική καινοτομία, ενώ στο φόρουμ τους συχνά συμπεριλαμβάνονται συναντήσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Φαρμακευτικών Κατασκευαστών και Ενώσεων (IFPMA) εδρεύει στην Γενεύη και εκπροσωπεί περισσότερες από 90 καινοτόμες φαρμακευτικές εταιρείες και ενώσεις σε όλο τον κόσμο. Οι σχεδόν τρία εκατομμύρια υπάλληλοι του κλάδου ανακαλύπτουν, αναπτύσσουν και παραδίδουν φάρμακα και εμβόλια που προάγουν την παγκόσμια υγεία.