ΑρχικήΕπικαιρότηταΟι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί ανοίγουν στις 17 Μαΐου

Οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί ανοίγουν στις 17 Μαΐου

Στη σημερινή ενημέρωση η Βάνα Παπαευαγγέλου ανάλυσε τα επιδημιολογικά δεδομένα ενώ σημείωσε ότι δεν έχουμε ακόμα εικόνα για το τι συνέβη το Πάσχα κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για Αττική και κεντρική Μακεδονία.

Επεσήμανε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Συμπλήρωσε ότι οι ειδικοί ανησυχούν για φαινόμενα χαλάρωσης ακόμη και μεταξύ των εμβολιασμένων, καθώς η προστασία από το εμβόλιο δεν ξεκινά με το… τσίμπημα, αλλά αρκετές ημέρες μετά.

«Στεναχωριέμαι πολύ όταν ακόμα και σήμερα με ρωτάνε διάφοροι αν πρέπει να εμβολιαστούν. Ο εμβολιασμός είναι ξεκάθαρα το μεγαλύτερό μας όπλο. Όσοι δεν εμβολιάζονται θέτουν σε άσκοπο κίνδυνο τους ίδιους και τους δικούς τους ανθρώπους», είπε ακόμη, υπογραμμίζοντας πως πρέπει να προλάβουμε τυχόν νέες κι ακόμη πιο επικίνδυνες μεταλλάξεις.

«Κύριο μέλημά μας η προστασία των ανθρώπινων ζωών» συμπλήρωσε και συνέχισε: «Συζητήθηκε στην επιτροπή μας η συμμετοχή όσων εμβολιαστούν σε περισσότερες δραστηριότητες. Οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί ανοίγουν τελικά στις 17 Μαΐου», σημειώνοντας πως η διατήρηση του SMS για τα ψώνια θα βοηθήσει την κατάσταση.