Οι δυο οικογένειες θρηνούν μαζί στα Ανώγεια

11 mins read

Ο σπαρακτικός αποχαιρετισμός και στους δύο νεκρούς από την κόρη του και το κάλεσμά της στην τοπική κοινωνία.

Δίδαξε πολιτισμό η κόρη του Λευτέρη Καλομοίρη στον μικρό επικήδειο που εκφώνησε για τον πατέρα της στην εκκλησία της Παναγίας στο Περαχώρι Ανωγείων.

Σύμφωνα με το cretalive, μαζί με τον πατέρα της αποχαιρέτησε και το Γιώργο Ξυλούρη λέγοντας χαρακτηριστικά: Θρηνούμε για τον πατέρα μου και κλαίμε και για τον άλλο νεκρό, καλώντας την ανωγειανή κοινωνία να παραμείνει ψύχραιμη και ενωμένη!

Παράλληλα ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να αποχαιρετήσουν τον πατέρα της με μαντινάδες και χορό “γιατί αυτά του άρεσαν πάντα”.

«Δεν θρηνούμε μόνο τον πατέρα μου αλλά και τις δύο ψυχές που χάθηκαν, θρηνούμε και για τις δύο. Ο Θεός να δίνει δύναμη και στις δύο οικογένειες ώστε να αντέξουν τον πόνο και να προχωρήσουν κι όλα να τελειώσουν εδώ», είπε χαρακτηριστικά, η κόρης του 63χρονου συμμετέχοντας όπως όλα δείχνουν, στην προσπάθεια που γίνεται από πολλούς ανθρώπους στην περιοχή ώστε να διατηρηθεί η ηρεμία ανάμεσα στις δύο οικογένειες αλλά και ολόκληρου του χωριού.

Στο τελευταίο αντίο στον 63χρονο βρέθηκε πάρα πολύς κόσμος, όπως συνέβη και στην κηδεία του 30χρονου το απόγευμα της Κυριακής, καθώς το χωριό δεν έκανε κανένα διαχωρισμό.

Η παρουσία των αστυνομικών ήταν διακριτική ενώ η απόφαση της οικογένειας να μεταφερθεί η σορός του 63χρονου όχι στο πατρικό σπίτι που βρίσκεται απέναντι ακριβώς από το σπίτι του 30χρονου αλλά στο χώρο όπου διατηρεί επιχείρηση η οικογένεια, στην είσοδο του χωριού των Ανωγείων, χαρακτηρίστηκε ως μία απόφαση που βοήθησε στην ηρεμία που είναι απαραίτητη αυτές τις ώρες για τα Ανώγεια.

Facebook Comments