ΑρχικήΕπικαιρότηταΟι Εκδόσεις Καστανιώτη διέκοψαν κάθε μορφής συνεργασία με τον συγγραφέα Β. Παπαθεοδώρου

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη διέκοψαν κάθε μορφής συνεργασία με τον συγγραφέα Β. Παπαθεοδώρου

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι εκδόσεις Καστανιώτη, κάνοντας γνωστό ότι διακόπτουν κάθε είδους συνεργασία με τον συλληφθέντα για παιδική πορνογραφία, συγγραφέα παιδικών βιβλίων, Βασίλη Παπαθεοδώρου.

Ο Παπαθεοδώρου βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Τρίπολης από τις 18 Οκτωβρίου και εις βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Οι αρχές, μέσω ειδικού λογισμικού της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τον έπιασαν να επισκέπτεται και να κατεβάζει πορνογραφικό υλικό ανηλίκων.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, εντόπισαν περισσότερα από 100 βίντεο με σκληρό πορνογραφικό υλικό με παιδιά κάτω των 12 ετών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εκδόσεων Καστανιώτη

«Οι Εκδόσεις Καστανιώτη διέκοψαν κάθε μορφής συνεργασία με τον Βασίλη Παπαθεοδώρου, αμέσως μόλις πληροφορηθήκαν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ποινική έρευνα από τις δικαστικές αρχές, για σοβαρή κατηγορία.

Η απόφασή μας προστατεύει τα συμφέροντα της εταιρείας, των εργαζομένων και των συνεργατών μας και –πάνω από όλα– των αναγνωστών μας και αποδεικνύει ότι για εμάς, η ακεραιότητα των συνεργατών μας είναι αδιαπραγμάτευτη.

Συνεχίζουμε να εκδίδουμε σημαντικά βιβλία συγγραφέων απ’ όλο τον κόσμο και να μεταλαμπαδεύουμε την αξία της ανάγνωσης».