Οι ημερομηνίες για άνοιγμα εστίασης, σχολείων – Πότε ξεκινούν τα ψώνια χωρίς sms

9 mins read

Το σχέδιο της κυβέρνησης, για την άρση των περιορισμών και την επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, οριστικοποιείται σήμερα και ανακοινώνεται το αργότερο μέχρι την Πέμπτη.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, η κυβέρνηση θα προσδιορίσει με ακρίβεια πότε θα αρχίσει η επιστροφή σε ρυθμούς κανονικότητας, με ημερομηνία ορόσημο να θεωρείται η 15η Μαΐου.

Προς άνοιγμα τα σχολεία στις 10 Μαΐου

Με σύμμαχο τους εμβολιασμούς που θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο τους επόμενους δύο μήνες, τα self tests και τον καιρό η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα υπάρξει βελτίωση της κατάστασης το επόμενο διάστημα. Το χρονοδιάγραμμα που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο τραπέζι προβλέπει το άνοιγμα όλων των σχολείων στις 10 Μαΐου. 

Τις τελευταίες ώρες υπάρχουν κάποιοι προβληματισμοί από μερίδα λοιμωξιολόγων, με βάση τα στοιχεία για αύξηση των κρουσμάτων στις μικρές ηλικίες, ωστόσο εκτιμάται ότι είναι σημαντική η συνεισφορά των self test για να λειτουργήσουν ομαλά όλες οι σχολικές μονάδες.

Άνοιγμα της εστίασης

Η κυβέρνηση ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις με τους ειδικούς για το οργανωμένο άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους και αναμένει την τελική εισήγηση. 

Το άνοιγμα δεν θα γίνει σε καμία περίπτωση πριν το Πάσχα, με τις ημερομηνίες που συζητούνται να αφορούν από τις 6 έως τις 12 Μαΐου. 

Τα εμπορικά καταστήματα

Τα εμπορικά καταστήματα αναμένεται να ανοίξουν τις πόρτες τους για πελάτες χωρίς να χρειάζεται η αποστολή sms και ραντεβού στις 5 Μαΐου.

 

Facebook Comments