Οι όροι του debate που προτείνει το Action 24 για το ΚΙΝΑΛ – τα πέντε πρώτα «ναι» από τους υποψήφιους αρχηγούς για τηλεμαχία στο θέατρο Αλίκη

26 mins read

H πρώτη επίσημη πρόσκληση για διεξαγωγή debate μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής έγινε από τον τηλεοπτικό σταθμό Action24.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα διεξαχθεί στο θέατρο «Αλίκη» και θα μεταδοθεί ζωντανά από το ACTION24, αλλά και από το δίκτυο των επαρχιακών καναλιών της Hellas Net, που έχει πρόσβαση σε όλα τα περιφερειακά κανάλια της χώρας.

Οι πέντε υποψήφιοι, Νικός Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Καστανίδης και Παύλος Χρηστίδης, ανταποκρίθηκαν ήδη θετικά με γραπτή επιστολή τους και θα συμμετάσχουν. Αναμένεται η επίσημη απάντηση και από τον Γιώργο Παπανδρέου.

Εκτός από τα ερωτήματα που θα θέσει η δημοσιογραφική ομάδα του ACTION24, οι υποψήφιοι θα έχουν την δυνατότητα να ρωτήσουν ο ένας τον άλλον αλλά και να απευθύνουν ένα μήνυμα στους ψηφοφόρους τους. Τρεις θα είναι οι θεματικές που θα αφορούν, την εκλογική διαδικασία, την επόμενη ημέρα των εκλογών και το μέλλον της κεντροαριστεράς. Η ημέρα διεξαγωγής του θα καθοριστεί με βάση τη διαθεσιμότητα των υποψηφίων. Η ώρα έναρξης θα είναι στις 21:30.

Υπενθυμίζεται ότι και το 2017 το ACTION24 είχε φιλοξενήσει ένα από τα debate που διεξήχθησαν στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση του Κινήματος Αλλαγής.

Αναλυτικά η επιστολή του ACTION24:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Το Action 24, με στόχο να συμβάλει σε έναν ουσιαστικό πολιτικό διάλογο εν όψει των εκλογών για την ανάδειξη αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ, προτείνει τη διοργάνωση ζωντανού τηλεοπτικού debate με τη συμμετοχή των έξι υποψηφίων αρχηγών. Η εμπειρία από την επιτυχημένη διεξαγωγή της τηλεμαχίας των υποψηφίων αρχηγών στις εκλογές του 2017 στο Action 24 και το σταθερό ενδιαφέρον του τηλεοπτικού μας κοινού για τα τεκταινόμενα στο χώρο της Κεντροαριστεράς συνηγορούν υπέρ του εγχειρήματος. Το debate θα συντονίσει ο διευθυντής προγράμματος Γιώργος Κουβαράς με τη συμμετοχή της ισχυρής δημοσιογραφικής ομάδας του Action 24.

Οι όροι διεξαγωγής του debate:

Η σειρά με την οποία θα ερωτηθούν και θα τοποθετηθούν οι υποψήφιοι σε κάθε έναν από τους τρεις προβλεπόμενους γύρους θα καθοριστεί με κλήρωση. Θα γίνουν τρεις κληρώσεις, ζωντανά, στο ξεκίνημα της εκπομπής, παρουσία όλων των υποψηφίων, ώστε να καθοριστεί η σειρά με την οποία τοποθετούνται στον καθένα από τους τρεις γύρους.

Α΄γύρος

Το debate ξεκινά με μια σύντομη τοποθέτηση καθενός υποψηφίου, διάρκειας 1 λεπτού.
Αμέσως μετά ξεκινά η συζήτηση η οποία θα διαρθρωθεί ως εξής:
Η συζήτηση χωρίζεται σε τρεις θεματικές ενότητες.
Α΄ ενότητα: Η διαδικασία για την εκλογή του νέου αρχηγού, η πορεία προς την κάλπη, το διακύβευμα των εκλογών.
Β΄ενότητα: Η επόμενη μέρα μετά την εκλογή αρχηγού. Συμμαχίες, στρατηγική έναντι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
Γ’ ενότητα: Κοινωνία και Κεντροαριστερά. Οι θέσεις στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες. Ο ρόλος του νέου κόμματος στην πορεία της χώρας.

Σε αυτό τον Α΄γύρο, σε κάθε μία από τις τρεις ενότητες, ένας δημοσιογράφος απευθύνει ερώτημα διάρκειας 30 δευτερολέπτων προς έναν υποψήφιο. Ο υποψήφιος έχει χρόνο 2 λεπτών για την απάντησή του. Κατά συνέπεια, κάθε υποψήφιος δέχεται σ΄αυτόν τον γύρο 3 ερωτήσεις.
Η συνολική διάρκεια του πρώτου γύρου εκτιμάται περίπου στα 50 λεπτά.

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

Β΄γύρος

Α΄ ενότητα: Κάθε υποψήφιος έχει τη δυνατότητα να απευθύνει ερώτημα 1 λεπτού σε όποιον από τους συνυποψηφίους του επιθυμεί, ο οποίος καλείται να απαντήσει σε 1,5 λεπτό.
Β ενότητα: Αμέσως μετά, κάθε υποψήφιος δέχεται ένα ερώτημα 30 δευτερολέπτων από δημοσιογράφο, στο οποίο έχει 2 λεπτά να απαντήσει.
Η συνολική διάρκεια αυτού του γύρου εκτιμάται περίπου στα 40 λεπτά.

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

Γ’ γύρος

Στο τέλος του debate, ο κάθε υποψήφιος θα έχει 1 λεπτό στη διάθεσή του για να απευθύνει το προσωπικό του μήνυμα στους ψηφοφόρους.

Η συνολική διάρκεια αυτού του γύρου εκτιμάται γύρω στα 10 λεπτά.

Το debate θα διεξαχθεί στο θέατρο Αλίκη και θα μεταδοθεί από το Action 24 και από το δίκτυο των επαρχιακών καναλιών της Hellas Net. Η ημέρα διεξαγωγής του θα καθοριστεί με βάση τη διαθεσιμότητα των υποψηφίων. Ώρα έναρξης 21.30.

Με εκτίμηση Γιώργος Κουβαράς»

Facebook Comments

Τελευταία Νέα