ΑρχικήΕπικαιρότηταΟι πολιτικοί αρχηγοί για τον «Οικονομικό Ταχυδρόμο»

Οι πολιτικοί αρχηγοί για τον «Οικονομικό Ταχυδρόμο»

Την επιστροφή του σημαντικότερου οικονομικού τίτλου στην ιστορία του ελληνικού Τύπου, του «Οικονομικού Ταχυδρόμου», σε μια σύγχρονη ψηφιακή έκδοση χαιρέτισαν εκπρόσωποι της πολιτικής και οικονομικής ζωής. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με άρθρο του κάνει λόγο για έναν «ιστορικό δημοσιογραφικό τίτλο» που «υπήρξε ανέκαθεν μια φωνή λογικής, μένοντας μακριά από δημαγωγίες και λαϊκισμούς. 

Στήριζε με πάθος προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, ανεξάρτητα αν αυτές φάνταζαν συχνά αδιανόητες. Και, κυρίως, παρείχε στους αναγνώστες τα ερμηνευτικά μέσα, ώστε να κρίνουν και να αξιολογούν οι ίδιοι τις επιλογές των κυβερνήσεων και των κομμάτων στο πεδίο της οικονομίας». Ο Πρωθυπουργός τόνισε δε τη σημασία της συγκυρίας, αφού η επιστροφή του συμπίπτει με τους σχεδιασμούς για την ανάκαμψη της οικονομίας μετά την πανδημία.

Τη νέα έκδοση καλωσόρισε και η Φώφη Γεννηματά με άρθρο της για τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, στέλνοντας το μήνυμα ότι «καλό είναι να θυμόμαστε ότι όλα τα ταξίδια ξεκινάνε με ένα βήμα και όχι με άλματα. Και πρέπει να προσέξουμε να μη σκοντάψουμε στην αρχή του κρίσιμου ταξιδιού που έχουμε μπροστά μας». 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος χαιρέτισε τη νέα έκδοση με μια ανάλυση που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το δημόσιο χρέος, υποστηρίζοντας ότι το Ταμείο Ανάκαμψης δεν αρκεί αλλά απαιτείται «η ύπαρξη ενός συμφωνημένου και σαφούς πλαισίου» με τον ESM για το δημοσιονομικό πλαίσιο της επόμενης μέρας.

«Μνημόνιο 5.0»…

Τη δική του ματιά μοιράστηκε με τους αναγνώστες του «Οικονομικού Ταχυδρόμου» και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, με κριτική στον ευρωπαϊκό μηχανισμό αξιολόγησης του Ταμείου Ανάκαμψης, σημειώνοντας πως «από αυτήν την άποψη καλύτερο από το όνομα “Ελλάδα 2.0” είναι το όνομα “Μνημόνιο 5.0″». «Ενθουσιάζομαι όταν διαβάζω υψηλής ποιότητας οικονομικές αναλύσεις», έγραψε ο Γιάνης Βαρουφάκης, δηλώνοντας τη χαρά του για την επιστροφή του «Οικονομικού Ταχυδρόμου».

…και προσκλήσεις

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Χαρίτσης έκανε λόγο για «μια θετική εξέλιξη σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία». Ο Χαρίτσης, μέσω παρέμβασής του στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο», έκανε κάλεσμα προς άλλες πολιτικές δυνάμεις. Της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς, μαντεύω. Γράφοντας πως «είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με εκείνες και εκείνους που διαφωνούν μαζί μας, αλλά μοιράζονται την αγωνία ότι πρέπει κάτι να γίνει, και άμεσα μάλιστα, για την επιβίωση και τον μετασχηματισμό της οικονομίας». Επισημαίνοντας βέβαια πως «σε αυτούς δεν φαίνεται να ανήκει η κυβέρνηση».