Ομόφωνο «όχι» του Αρείου Πάγου στην έκδοση της 37χρονης Ιρανής με την κόρη της

8 mins read

Με ομόφωνη απόφαση του Αρείου Πάγου, και εξαφανίζοντας την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Θράκης, δεν θα εκδοθεί η Sharareh Khademi μαζί με την κόρη της στο Ιράν.

«Σας ευχαριστώ», είπε κλαίγοντας με λυγμούς η 37χρονη μητέρα. Η γυναίκα έχει ήδη υποβάλει αίτημα να της χορηγηθεί άσυλο στην Ελλάδα.

Εξού και διέταξαν την άρση της κράτησης της και την αποφυλάκιση της εφόσον δεν κρατείται για άλλη αιτία.

«Εάν εκδοθεί στο Ιράν, η ζωή της μπορεί να κινδυνεύσει και να κακοποιηθεί ιδιαίτερα», ήταν η πρόταση της αντεισαγγελέως που υιοθέτησαν οι ανώτατοι δικαστές.

«Αν παραδοθώ στο καθεστώς, κινδυνεύω με θανατική ποινή και η κόρη μου θα δοθεί στον σύζυγό μου, ο οποίος θα την παντρέψει μόλις κλείσει τα 9 της χρόνια. Πήρα τη σωστή απόφαση για να σώσω το παιδί μου», είπε η 37χρονη στα μέσα Οκτωβρίου περιγράφοντας μια άγρια κακοποίηση από το σύζυγό της όταν συζητήθηκε το αίτημα των ιρανικών Αρχών, η 37χρονη μητέρα, κλαίγοντας ζήτησε την προστασία των Ελλήνων δικαστών

Σύμφωνα με κατάθεσή της, σε κάποιο ξυλοδαρμό της είχε σπάσει το χέρι ενώ δύο φορές που τον κατήγγειλε στην ιρανική Δικαιοσύνη δεν έγινε τίποτα. Περιέγραψε ότι εγκατέλειψε στα τέλη Δεκεμβρίου του 2018 το Ιράν και μπήκε στην Ελλάδα τον περασμένο Ιούνιο πληρώνοντας σε διακινητές 8.000 ευρώ για εκείνη, την κόρη και την αδελφή της.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα