ΑρχικήΕπικαιρότηταΟνισένκο: «Καθόλου ηρωίδα η Ρωσίδα παρουσιάστρια - Γρανάζι της προπαγάνδας»

Ονισένκο: «Καθόλου ηρωίδα η Ρωσίδα παρουσιάστρια – Γρανάζι της προπαγάνδας»

Ο δημοσιογράφος Κώστας Ονισένκο, ανταποκριτής της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, με ανάρτησή του στο Facebook, αναφέρει ότι η Ρωσίδα δημοσιογράφος που διαμαρτυρήθηκε στον αέρα ρωσικού τηλεοπτικού σταθμού για την εισβολή στην Ουκρανία, δεν είναι καθόλου ηρωίδα, αλλά ένα γρανάζι της προπαγάνδας.

Η ανάρτησή του:

NO WAR έγραψε η Марина Овсянникова στο πανό που κρατούσε στο πρώτο κρατικό της ρωσίας, καθώς ως γνωστόν οι ρωσίδες γιαγιάδες στα βάθη της χώρας (που αποτελούν το μεγαλύτερο κοινό του καναλιού) είναι όλες αγγλόφωνες. Άνοιξε και λογαριασμό στο twitter η Марина Овсянникова στις 9 Μαρτίου, όταν πια είχε γίνει απολύτως κατανοητό ότι οι απώλειες των ρώσων είναι τεράστιες και η εισβολή δεν πάει καθόλου βάση σχεδίου.
Και όλες οι αναρτήσεις που έκανε έκτοτε είναι κατά της επίσημης γραμμής του κρεμλίνου. (μόλις ο λογαριασμός εξαφανίστηκε) Και δεν το είχε δει αυτό η διοίκηση ή οι συνάδελφοί της και αντί να απολυθεί αμέσως και να πάει κρατητήριο, όπως χιλιάδες θαραλλέοι Ρώσοι που μάχονται κατά της κλεπτοκρατικής μηχανής του Πούτιν, η Марина Овсянникова συνέχιζε να εργάζεται κανονικά. Δεν την σταμάτησαν με το “δίγλωσσο” πανό της η φρουρά του Οστάνκινο, που είναι ένας από τους καλύτερα φυλασσόμενους χώρους της μόσχας, όπου υπάρχει φύλαξη σε κάθε όροφο και μέσα στα στούντιο. Δεν διέκοψαν τη μετάδοση ούτε άλλαξαν εικόνα για μερικά δευτερόλεπτα, όταν βγήκε στο στούντιο να κάνει την “ηρωική” της πράξη. Αλλά άφησαν μέχρι να διαβαστεί το πανό. Και μετά από οκτώ χρόνια αιματηρού πολέμου και εισβολής των ρώσων στην Ουκρανία η Марина Овсянникова χθες ανακάλυψε ότι έχει ουκρανικές ρίζες και ξαφνικά διαφώνησε με το Κρεμλίνο, στο οποίο είχε πουλήσει την ψυχή της χιλιάδες φορές για να έχει τη θέση αρχισυντάκτη.
Ρώσοι ήρωες υπάρχουν. Αλλά η Марина Овсянникова δεν είναι μια εξ αυτών. Η Марина Овсянникова είναι ένα γρανάζι στην προπαγανδιστική μηχανή του κρεμλίνου. Τα ενδεχόμενα είναι δύο: Ή που η fsb δοκιμάζει να σπάσει τον διεθνή αποκλεισμό μέσω κυρώσεων κατά της ρωσίας, μέσω ανάδειξης μιας “εναλλακτικής ρωσίας που αντιστέκεται και μην μας χτυπάτε όλους με κυρώσεις γιατί δεν έχουμε πια ζάχαρη να αγοράσουμε”. και δεν πειράζει που πάνω από το 70% των ρώσων επικροτούν την εισβολή του στρατού τους στην Ουκρανία.
Το δεύτερο ενδεχόμενο είναι ότι τα ποντίκια πέριξ του κρεμλίνου εγκαταλείπουν το σάπιο αιματηρό πλοίο που βουλιάζει τάχιστα και προσπαθούν να διασφαλίσουν τις μελλοντικές τους θεσούλες.
Μην κάνετε ήρωες τους αθλίους διότι έτσι προσβάλλετε τους αληθινούς ήρωες. Τη μνήμη του Νεμτσόφ και της Πολιτκόφσκαγια, τα χιλιάδες νεαρά παιδιά που κρατούνται και βασανίζονται στις φυλακές της ρωσίας.