ΑρχικήΕπικαιρότηταΞανθός: 'Οποιος αμφισβητεί τα εμβόλια βλάπτει σοβαρά τη Δημόσια Υγεία

Ξανθός: ‘Οποιος αμφισβητεί τα εμβόλια βλάπτει σοβαρά τη Δημόσια Υγεία

Πολλή συζήτηση γίνεται και στον ΣΥΡΙΖΑ για την τελευταία ανάρτηση του Παύλου Πολάκη στο Facebook, ο οποίος δήλωσε πλέον και επίσημα ότι αμφισβητεί την αξιοπιστία των εμβολίων κατά της Covid-19.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στη Βουλή, χαρακτήρισε «σαχλαμάρες» τα όσα λέει ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα εμβόλια κατά της Covid-19, ωστόσο δεν είναι.

Πρώτον, διότι ο κ. Πολάκης είναι γιατρός – εκπρόσωπος αυτού του ποσοστού των υγειονομικών που δεν εμβολιάζονται–, δεύτερον, διότι είναι πολιτικός και μάλιστα πρώην αν. υπουργός Υγείας και, τρίτον, επειδή ο Αλέξης Τσίπρας αρνείται να τον αποκηρύξει.

Για αυτό τον λόγο ανέλαβε να αποκαταστήσει κάπως την τάξη και να αμβλύνει τις εντυπώσεις ο Ανδρέας Ξανθός, βουλευτής Ρεθύμνου και πρώην υπουργός Υγείας.

Ο  κ. Ξανθός έδωσε συνέντευξη την Παρασκευή στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και ερωτηθείς για το θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των υγειονομικών, είπε:

«Με τα νεότερα ερευνητικά δεδομένα που τεκμηριώνουν τον υψηλό βαθμό προστασίας από σοβαρή νόσηση που παρέχουν όλα τα εμβόλια, δεν μπορεί πλέον να έχει βάση η συζήτηση περί μη αποτελεσματικότητας του εμβολιασμού. Η αλήθεια είναι ότι τα εμβόλια, ακόμα και στα σημερινά ποσοστά (40% των ενηλίκων με μία δόση και 27% με δύο δόσεις), έχουν συμβάλει καταλυτικά στη βελτίωση των επιδημιολογικών δεικτών και στην υποχώρηση της νοσηρότητας και της θνησιμότητας στη χώρα. Οποιος το αμφισβητεί αυτό, ακόμα και με επιστημονικοφανή επιχειρήματα, βλάπτει σοβαρά τη Δημόσια Υγεία».