ΑρχικήΕπικαιρότηταΠώς η ΕΛΑΣ «έδεσε» την υπόθεση για το μακελειό των έξι Τούρκων

Πώς η ΕΛΑΣ «έδεσε» την υπόθεση για το μακελειό των έξι Τούρκων

Στην εξιχνίαση του πολλαπλού φονικού με θύματα έξι Τούρκους, που σημειώθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου στην Λούτσα, προχώρησε η ΕΛΑΣ.

Όπως ανακοίνωσε ο Διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχος Ιωάννης Σκούρας, κατά την παρουσίαση της υπόθεσης, που έγινε σήμερα στο Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, συνελήφθησαν δύο άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον 32χρονο Τούρκο που είχε συλληφθεί λίγη ώρα μετά την διάπραξη των δολοφονιών καθώς ετοιμαζόταν να ταξιδέψει από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» για Μυτιλήνη, και για έναν 28χρονο, επίσης Τούρκο, που συνελήφθη χθες το πρωί στον Άγιο Δημήτριο.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ κατά τη σύλληψη και των δυο ατόμων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρούχα και παπούτσια που φορούσαν κατά την τέλεση των δολοφονιών.

Πώς η ΕΛΑΣ “έδεσε” την υπόθεση

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ κατά τη σύλληψη και των δύο ατόμων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρούχα και παπούτσια που φορούσαν κατά την τέλεση των δολοφονιών.

Αμφότεροι είχαν απασχολήσει τις αρχές εκτός Ελλάδας για παράβαση των νόμων περί όπλων και αλλοδαπών, ενώ ο 28χρονος έκανε περιστασιακές δουλειές.

Οι αρχές αναζητούν έναν ακόμα άνδρα.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως θα υπήρξε έκτακτη ενημέρωση για την εξιχνίαση της μαζικής εκτέλεσης.

Όπως είχε εκτιμηθεί από σχεδόν την πρώτη στιγμή από τις διωκτικές αρχές, η εκτέλεση έγινε για υποθέσεις ναρκωτικών.

Η ανάρτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για την εξιχνίαση της υπόθεσης

Η Ελληνική Αστυνομία -με συστηματικότητα, μεθοδικότητα και τεχνογνωσία- πέτυχε την εξιχνίαση της δολοφονίας των 6 Τούρκων υπηκόων στην Αρτέμιδα.

Συγχαίρω όλο το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. για τη διαρκή αποτελεσματικότητά του, μέσω της οποίας εκπέμπεται το ηχηρό μήνυμα ότι καμία εγκληματική δραστηριότητα από δίκτυα διεθνή ή εγχώρια δεν μένει ανεξιχνίαστη και οι υπεύθυνοι παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη”, σημειώνει σε ανάρτησή του ο Γιάννης Οικονόμου.