ΑρχικήΕπικαιρότηταΌθωνας Ηλιόπουλος: «Με την φιλοπαλαιστινιακή πολιτική ξεχνάμε την άλλη πλευρά της τρομοκρατίας...

Όθωνας Ηλιόπουλος: «Με την φιλοπαλαιστινιακή πολιτική ξεχνάμε την άλλη πλευρά της τρομοκρατίας για τους Εβραίους φοιτητές»

Ο αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής στο Harvard Medical School, Όθωνας Ηλιόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή Επίλογος με τον Απόστολο Μαγγηριάδη, τόνισε μεταξύ άλλων: “Νομίζω ότι η κατάσταση που βλέπουμε σήμερα στα αμερικανικά πανεπιστήμια αντικατοπτρίζει ουσιαστικά την πόλωση η οποία υπάρχει στη Μέση Ανατολή”.

Ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι “υπάρχει μία φοβερά έντονη αντίθεση η οποία κορυφώθηκε αυτή τη στιγμή, επίκαιρα με τις σφαγή την οποία έκανε Χαμάς τον Οκτώβριο που μας πέρασε.

Αυτό έφερε μία έντονη απάντηση από το Ισραήλ και ομολογώ ότι δεν θα έπρεπε να περιμένει κανείς τίποτα διαφορετικό. Αυτή έντονη επίθεση η οποία έχει πάρει για τον κόσμο εκρηκτικές διαστάσεις, έχει μεταφερθεί και στο Πανεπιστήμιο. Και γιατί το ονομάζω επίθεση εκτός από μία απλή διαμαρτυρία: Έχουμε πάει πάρα πολύ με την πλευρά της παλαιστινιακής υποστήριξης. Έχουμε υποτιμήσει μία άλλη πλευρά, η οποία είναι η πλευρά της τρομοκρατίας την οποία ζούνε οι φοιτητές που είναι ισραηλίτες, είναι εβραίοι. Ακούστηκε μάλιστα ότι οι σημίτες δεν θα πρέπει να βρίσκονται εν ζωή. Αυτές είναι καταστάσεις οι οποίες είναι πάρα πολύ έντονες χάνεται μία ευκαιρία φιλίας μεταξύ αραβικών και ισραηλινών φωνών. Αναπαράγουμε ξανά δυστυχώς κάποια αντισημιτικά πρότυπα στα πανεπιστήμια στην Αμερική”.