ΑρχικήΕπικαιρότηταΟΤΟΕ: Προκήρυξε 24ωρη πανελλαδική παντραπεζική απεργία στις 11/12

ΟΤΟΕ: Προκήρυξε 24ωρη πανελλαδική παντραπεζική απεργία στις 11/12

Απόφαση για 24ωρη πανελλαδική παντραπεζική απεργία την Τετάρτη 11/12/2019, έλαβε η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ, κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις απέναντι στην απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς να προχωρήσει σε απολύσεις 24 εργαζομένων της πρώην RBU.

Υπενθυμίζεται ότι οι δραστηριότητες και το προσωπικό της πρώην RBU της Τράπεζας Πειραιώς έχουν μεταφερθεί στην Intrum Hellas από τις 16/9/2019. Η Τράπεζα είχε παράσχει στους εργαζόμενους που αρνήθηκαν να μεταβούν στην Intrum Hellas εναλλακτικές επιλογές απασχόλησης στην Τράπεζα. Ωστόσο και αυτές δεν έγιναν αποδεκτές, με αποτέλεσμα η Τράπεζα να ενεργοποιήσει το μέτρο των απολύσεων, ενδεχόμενο για το οποίο είχε επίσης ενημερώσει εξαρχής τους εργαζόμενους.

Την ερχόμενη Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου είναι προγραμματισμένη η νέα τριμερής συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας, με τη συμμετοχή της ΟΤΟΕ και εκπροσώπων της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς, προκειμένου να βρεθεί συμβιβαστική λύση στο θέμα των απολύσεων 24 εργαζομένων.

Στη χθεσινή πρώτη τριμερή συνάντηση, η Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας κα Άννα Στρατινάκη χαρακτήρισε τη συμφωνία Τράπεζας Πειραιώς – ΟΤΟΕ – Συλλόγου Εργαζομένων Τρ. Πειραιώς ιδιαίτερα σημαντική. Κάλεσε την Τράπεζα να ξαναβάλει στο τραπέζι όλες τις διαθέσιμες επιλογές και για τους 145 εργαζόμενους (σ.σ. στον αριθμό αυτό συμπεριλαμβάνονται και οι 24, μέχρι σήμερα, απολυμένοι), οι οποίοι δεν επέλεξαν να πάνε στην Intrum και δεν έχουν μέχρι σήμερα αξιοποιηθεί από την Τράπεζα. Εξειδίκευσε, δε, τις διαθέσιμες επιλογές ως εξής:
1.    Τη δυνατότητα τοποθέτησης στον Όμιλο ανά την επικράτεια.
2.    Την επανεξέταση αν τυχόν υπάρχουν εργαζόμενοι που επιθυμούν εθελοντικά να πάνε μετά από αξιολόγηση στην Intrum.
3.    Το πακέτο της εθελουσίας εξόδου.