ΑρχικήΕπικαιρότηταOverweight για τη ΔΕΗ η Euroxx - «βλέπει» ράλι για τη μετοχή...

Overweight για τη ΔΕΗ η Euroxx – «βλέπει» ράλι για τη μετοχή άνω του 70%

Διατηρεί τη στάση overweight για την μετοχή της ΔΕΗ η Euroxx,  προχωρώντας σε σημαντική αναβάθμιση της τιμής-στόχου στα 13 ευρώ, απλό 5,5 ευρώ πριν και βλέποντας περιθώριο ανόδου της τάξης του 73%. Όπως τονίζει η ΔΕΗ αποτελεί ένα από τα λίγα πραγματικά stories αναδιάρθρωσης που έχουν απομείνει στο Χ.Α.
Οι προσπάθειες αναδιάρθρωσης της ΔΕΗ αποφέρουν ήδη καρπούς, όπως τονίζει η Euroxx, οδηγούμενες από i) τις αυξήσεις των τιμολογίων στο β’ εξάμηνο του 2019, ii) την κατάργηση των δημοπρασιών NOME, iii) τον πιο αποδοτικό συνδυασμό παραγωγής, iv) τη μείωση του κόστους πρώτων υλών και της Οριακής Τιμής του Συστήματος (SMP) (Πετρέλαιο / Φυσικό Αέριο / SMP κατά 33% / 42% και 35% στο εννεάμηνο), και τέλος v) ο περιορισμός των εξόδων προσωπικού (μείωση 9,5% σε ετήσια βάση στο εννεάμηνο).
Ως αποτέλεσμα, η ΔΕΗ σημείωσε μια εντυπωσιακή ανάκαμψη EBITDA ύψους 600 εκατ. ευρώ ετησίως στα 696 εκατ. ευρώ από μόλις 97 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2019. Ταυτόχρονα, η ΔΕΗ εφάρμοσε με επιτυχία δύο τιτλοποιήσεις, λαμβάνοντας ήδη 150 εκατομμύρια ευρώ και αναμένοντας να αντλήσει άλλα 200 εκατομμύρια ευρώ στο α’ εξάμηνο του 2021.
Η Euroxx αναβαθμίζει σημαντικά την τιμή-στόχο για τη μετοχή της ΔΕΗ στα 13 ευρώ από 5,50 ευρώ πριν, βλέποντας περιθώριο ανόδου της τάξης του 73% από τα τρέχοντας επίπεδα στο ταμπλό.  Όπως εξηγεί, η σημαντική αύξηση της τιμής-στόχου οφείλεται στη χαμηλότερη υπόθεση για τον συντελεστή απόδοσης κεφαλαίου- WACC (τώρα στο 7,0% από 7,5%), στις αναβαθμίσεις κερδοφορίας (με αποτέλεσμα επίσης υψηλότερο περιθώριο EBIT) και την κατάργηση του προηγούμενου discount αποτίμησης “χαμηλής ορατότητας” 10% που σχετίζεται με τις αβεβαιότητες Covid-19 και την εφαρμογή του επιχειρηματικού σχεδίου.
Από την άποψη της αξιολόγησης, ο δείκτης EV/ EBITDA της ΔΕΗ ο οποίος διαμορφώνεται στο 5,7x αντιστοιχεί σε (αδικαιολόγητη σύμφωνα με την Euroxx) discount ύψους 41% σε σχέση με τις ευρωπαϊκές εταιρείες του κλάδου. Κατά την άποψή της, η ΔΕΗ είναι ένα από τα λίγα πραγματικά stories αναδιάρθρωσης που έχουν απομείνει στο Χ.Α., κάτι που φυσικά εξαρτάται από την επιτυχή εφαρμογή του νέου, επιθετικού αλλά πολλά υποσχόμενου επιχειρηματικού της σχεδίου.
Πηγή: marketnews.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ