ΑρχικήΕπικαιρότηταΠαγώνη: «Όλοι σχεδόν οι ανεμβολίαστοι θα νοσήσουν με Όμικρον - Πάσχα στο...

Παγώνη: «Όλοι σχεδόν οι ανεμβολίαστοι θα νοσήσουν με Όμικρον – Πάσχα στο χωριό με τα τωρινά δεδομένα»

«Ολοι σχεδόν οι ανεμβολίαστοι θα νοσήσουν από την Όμικρον» επεσήμανε σε δηλώσεις της η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στην ΕΡΤ, η κα Παγώνη υπενθύμισε ότι «συγκριτικά με την παραλλαγή Δέλτα η μεταδοτικότητα της Όμικρον είναι τεράστια». Στο πλαίσιο αυτό, επεσήμανε ότι «οι εμβολιασμένοι την Όμικρον την περνάνε με πιο απλά συμπτώματα, συγκριτικά με τους ανεμβολίαστους στους οποίους τα συμπτώματα είναι βαρύτερα και νοσηλεύονται σε απλές κλίνες Covid» τονίζοντας πάντως πως «ακόμη δεν έχουμε περιστατικά διασωληνωμένων με Όμικρον».

«Συνεχίζουμε να λέμε ότι πρέπει η τρίτη δόση να γίνει σε όλους […] γιατί προφυλάσσει και ασφαλίζει τον οργανισμό και για την Όμικρον. Ποτέ δεν είπαμε ότι την Όμικρον την περνάμε έτσι. Μάλιστα τονίσαμε ότι οι ανεμβολίαστοι θα νοσήσουν σχεδόν όλοι από την Όμικρον» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την κατάσταση του συστήματος υγείας τόνισε ότι εξακολουθούμε να έχουμε υψηλούς δείκτες θανάτων και νοσηλειών σε ΜΕΘ, αλλά μόνο με ασθενείς με τη Δέλτα. «Αυτοί οι δείκτες θα μειωθούν σταδιακά και με αργούς ρυθμούς […] καθώς η Δέλτα είναι μια δύσκολη μετάλλαξη» πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στην πορεία της πανδημίας τους επόμενους μήνες εκτίμησε ότι «θα πάμε σε ένα καλύτερο Πάσχα. Θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό με τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας».