ΑρχικήΕπικαιρότηταΠάγωσαν τα περιουσιακά στοιχεία του Γ. Νίκα- Συνελήφθη ο Τηλ. Λαβίδας

Πάγωσαν τα περιουσιακά στοιχεία του Γ. Νίκα- Συνελήφθη ο Τηλ. Λαβίδας

Οι αμερικανικές αρχές έδωσαν εντολή να παγώσουν τα περιουσιακά στοιχεία του Γιώργου Νίκα, γιου του Παναγιώτη Νίκα της γνωστής αλλαντοβιομηχανίας. Ο κ. Νίκας παραμένει ελεύθερος και σύμφωνα με το Bloomberg, εκτιμάται ότι βρίσκεται στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά τον Τηλέμαχο Λαβίδα- γιος του Θανάση Λαβίδα της Lavipharm- συνελήφθη την Παρασκευή για την υπόθεση και είναι υπό κράτηση, ενώ έχει ζητήσει να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση καθώς ισχυρίζεται ότι ήταν σχετικά μικρός ο ρόλος του στην υπόθεση. Ο δικηγόρος του κ. Λαβίδα, Ριντ Σμιθ, δήλωσε στο Bloomberg ότι κάποια από τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορείται μπορεί να έχουν παραγραφεί.

Ποια η εμπλοκή Νίκα – Λαβίδα στην υπόθεση

Όπως αναφέρουν τόσο το Reuters όσο και το Bloomberg, ο 54χρονος Γιώργος Νίκας κατηγορείται για εσωτερική πληροφόρηση. Την Τρίτη ο Τηλέμαχος Λαβίδας ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση αλλά το αίτημα δεν έγινε δεκτό.

Συνολικά οι αρχές έχουν απαγγείλει κατηγορίες σε έξι άτομα για εσωτερική πληροφόρηση και από την οποία αποκόμισαν κέρδη δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν εναντίον του Joseph El-Khouri, 52 ετών, χρηματιστή ο οποίος ζει στο Λονδίνο και το Μονακό. Ο συγκεκριμένος συνελήφθη στο Λονδίνο την Δευτέρα και οι ΗΠΑ ζητούν την έκδοσή του. Το Bloomberg είχε ήδη αναφέρει ότι απαγγέλθηκαν κατηγορίες και εναντίον του τραπεζίτη και συμβούλου επενδύσεων της Goldman Sachs, Bryan Cohen, ο οποίος κατηγορείται ότι έδινε εμπιστευτικές πληροφορίες σε χρηματιστή στην Ελβετία. Ο Cohen και ο Λαβίδας συνελήφθησαν στη Νέα Υόρκη. Ο Cohen αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 750.000 δολαρίων.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης έως και 25 χρόνια.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι επίσης ο 35χρονος Benjamin Taylor και η 32χρονη Darina Windsor η οποίοι έδιναν εμπιστευτικές πληροφορίες σε 22 εταιρείες!