ΑρχικήΕπικαιρότηταΠαιχνίδι της Ιστορίας: Στο «άντρο» των Παπανδρέου στο Καστρί κατοικούν ο Νικόλαος...

Παιχνίδι της Ιστορίας: Στο «άντρο» των Παπανδρέου στο Καστρί κατοικούν ο Νικόλαος & η Τατιάνα Μπλάτνικ -video

Στο μέρος που ταυτίστηκε με την αντιμοναρχική δράση του Γεώργιου Παπανδρέου, στη βίλα Γαλήνη, διαμένουν σε μεζονέτα ο γιος του τέως Νικόλαος με τη σύζυγό του, Τατιάνα Μπλάτνικ.

Σύμφωνα με το thetoc.gr, πρόκειται για ένα από τα παιχνίδια της μοίρας, μια σύμπτωση γεμάτη συμβολισμούς, που ξυπνά αναμνήσεις από ιστορικές περιόδους εξόχως σημαντικές στην πορεία της Ελλάδας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tatiana Blatnik (@tatianablatnik)

 

Το μέρος όπου έζησε ο Γεώργιος Παπανδρέου και ταυτίστηκε με την αντιμοναρχική πολιτική του δράση, σήμερα είναι το σπίτι που στεγάζει τον γάμο του γιου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Ο λόγος για την ιστορική βίλα Γαλήνη στο Καστρί, στους χώρους της οποίας χτίστηκε μια μεζονέτα όπου εγκαταστάθηκαν ο Νικόλαος και η σύζυγός του, Τατιάνα Μπλάτνικ.

Η τέως βασιλική οικογένεια νοίκιασε το πολυτελές διαμέρισμα από τη Σοφία Παπανδρέου. Το μέρος που συμβολικά έχει ταυτιστεί με τους αγώνες του “Γέρου της Δημοκρατίας” και ιστορικές στιγμές του Ανδρέα Παπανδρέου, μοιράζεται τώρα ανάμεσα στους δύο αιώνιους αντιπάλους, την οικογένεια Παπανδρέου και τον βασιλικό οίκο του τ. βασιλιά Κωνσταντίνου.

Το οικόπεδο των 5,5 στρεμμάτων με την ημιτριώροφη οικοδομή που είχε κληρονομήσει από τον παππού της η αδελφή του πρώην πρωθυπουργού, Σοφία, είχε δοθεί αντιπαροχή πριν από πολλά χρόνια στην κατασκευαστική εταιρεία του αρχιτέκτονα Δημήτρη Αγιοστρατίτη – παραχωρώντας της μάλιστα το 50%.

Είναι επίσης γνωστός και ο αγώνας που είχε δώσει η ίδια για να αποχαρακτηριστεί το Καστρί ως ακίνητο μεγάλης ιστορικής αξίας ώστε να προχωρήσει ανεμπόδιστα και χωρίς νομικά μπλεξίματα στην υλοποίηση της απόφασής της να οικοδομηθεί εκεί ένα μεγάλο και πολυτελές συγκρότημα κατοικιών με αποκλειστικό σκοπό την οικονομική εκμετάλλευσή του.

Μέσα σε αυτό το οικόπεδο, δημιουργήθηκε ένα συγκρότημα που αποτελείται από δύο κτίρια, το καθένα από τα οποία διαθέτει τέσσερις κατοικίες, από 140 έως 300 τ.μ., ενώ κάποιες από αυτές εκτός από πισίνες διαθέτουν ακόμα και τζακούζι στις βεράντες τους.

 

 

 


Στο σπίτι της, που είναι πνιγμένο στο πράσινο και από οποίο έδωσε πρόσφατα συνέντευξη η Τατιάνα στο MEGA. Είναι ένα σπίτι που οι περιπέτειες μέχρι να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό του καθεστώς ήταν πολλές.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση του περασμένου Δεκεμβρίου, κατά της οποίας στράφηκε η κ. Σοφία Παπανδρέου, η βίλα Γαλήνη στο Καστρί της Νέας Ερυθραίας αποτελεί μνημείο “λόγω της ιδιαίτερης ιστορικής και αρχιτεκτονικής σημασίας της και συγκεκριμένα αποτελεί τυπικό δείγμα προαστιακής κατοικίας με στοιχεία εκλεκτικισμού σε οργανωμένο προάστιο, συνδέεται με σημαντικές προσωπικότητες της νεότερης πολιτικής ζωής της Ελλάδας που διετέλεσαν πρωθυπουργοί, τον Γεώργιο και τον Ανδρέα Παπανδρέου και υπήρξε χώρος ανάπτυξης της πολιτικής τους δράσης”.

Η κυρία Σοφία Παπανδρέου στην προσφυγή της χαρακτηρίζει “αόριστη, ανεπαρκή και ελλιπή” την απόφαση του υπουργού κ. Γιώργου Βουλγαράκη.

Η βίλα είχε κληροδοτηθεί από τη Σοφία Μινέικο με ιδιόχειρη διαθήκη της στα εγγόνια της και όχι στον Αντρέα, όταν κάποια στιγμή ξεκαθάρισε το τοπίο από τις δικαστικές διαμάχες με τους κληρονόμους, έναν αγοραστή που όμως την είχε αγοράσει από τον Αντρέα, και τα υπουργεία, ήρθε και η εφορία να το βγάλει στο σφυρί για 500.000 ευρώ.

Όταν και αυτό το κεφάλαιο έκλεισε ήρθε η ώρα που ο δευτερότοκος γιος του Κωνσταντίνου, Νικόλαος, και η σύζυγός του Tατιάνα εγκαταστάθηκαν μόνιμα ως ενοικιαστές σε μεζονέτα που χτίστηκε στους χώρους της ιστορικής βίλας “Γαλήνη” του Γεωργίου Παπανδρέου με ιδιοκτήτρια τη Σοφία Παπανδρέου.

Την επαφή μάλιστα για να κλείσει η μίσθωση έκανε ο γνωστός Κηφισιώτης Νάσος Θανόπουλος, τραπεζίτης, γόνος της γνωστής οικογένειας με τα ομώνυμα σούπερ μάρκετ στην Κηφισιά και αδελφός του πρώην μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΑΕΚ Νίκου Θανόπουλου.

Σύμφωνα με το ένθετο Secret, της εφημερίδας Παραπολιτικά, σε ρόλο-έκπληξη βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο Γιώργος Παπανδρέου για χάρη του ανιψιού του, Κώστα Κατσανέβα. Συγκεκριμένα, ο πρώην πρωθυπουργός, ανέλαβε να ξεναγήσει ξένους φοιτητές από τον Καναδά στην ιστορική βίλα “Γαλήνη” στο Καστρί, όπου έζησαν πολλά από τα χρόνια της ζωής τους ο “Γέρος της Δημοκρατίας”, αλλά και ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Παπανδρέου.

 

 

Πηγή: thetoc.gr