ΑρχικήΕπικαιρότητα«Πάμε και όπου βγει» είπε ο μηχανοδηγός στον ασύρματο -Τι κατήγγειλε επιβάτης...

«Πάμε και όπου βγει» είπε ο μηχανοδηγός στον ασύρματο -Τι κατήγγειλε επιβάτης του μοιραίου Intercity στα Τέμπη

Μαύρη μέρα για την Ελλάδα η τραγωδία στα Τέμπη, όπου συγκρούστηκαν δύο τρένα, με συνέπεια τον θάνατο τουλάχιστον 32 ανθρώπων και τον τραυματισμό 85.

Ενώ η χώρα βιώνει μια αδιανόητη τραγωδία, το ερώτημα που υπάρχει είναι τι οδήγησε σε αυτήν. Πώς συγκρούστηκαν τα δύο τρένα, κάτω από ποιες συνθήκες έγινε η φονική σύγκρουση.

Η Hellenic Train δεν έχει απαντήσει ακόμη στο ερώτημα για τα αίτια της τραγωδίας, πώς έγινε αυτό το καταστροφικό λάθος και ποιος ευθύνεται.

Ωστόσο, φως στο πώς έγινε η σύγκρουση δίνουν κάποιες μαρτυρίες επιβαινόντων, της αμαξοστοιχίας Inter City 62.

Ένας επιβάτης ο οποίος, όπως είπε, γλίτωσε καθώς βρισκόταν στα τελευταία βαγόνια (τα 4 πρώτα διαλύθηκαν) μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ λέγοντας ότι άκουσε στον ασύρματο τους μηχανοδηγούς να λένε «Πάμε κι όπου βγει»!

Σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη -Μαρτυρία σοκ επιβάτη

«Όταν μείναμε στο Παλαιοφάρσελο με καθυστέρηση, όταν ακούς τον μηχανοδηγό να μιλά με τον υπεύθυνο των εισιτηρίων και να λέει “πάμε και όπου βγει”, είσαι προϊδεασμένος για το ότι κάτι δεν θα πάει καλά», είπε ο επιβάτης, ενώ συμπλήρωσε ότι το «πάμε και όπου βγει» το άκουσε μέσω των ασυρμάτων.

Για την καθυστέρηση στο Παλαιοφάρσελο είπε ο εν λόγω επιβάτης ότι «μας καθυστέρησαν λόγω φόρτου κίνησης των γραμμών, είπαν ότι θα καθυστερήσουμε για 15 λεπτά γιατί είναι μονής οδού».

«Δίνουμε τον αγώνα μας, για να περιθάλψουμε όλους τους τραυματίες»

Συνεχίζεται η νοσηλεία των πολυτραυματιών από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που νοσηλεύονται αυτή την στιγμή στα νοσοκομεία της Λάρισας, με τους γιατρούς να συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη για να περιθάλψουν όσους χρειάζονται νοσηλεία.

«Γίνεται χαμός στο νοσοκομείο. Δίνουμε τον αγώνα μας για να περιθάλψουμε όλους τους τραυματίες που διακομίζονται στα Επείγοντα», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής της ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Απόστολος Κομνός. Σημείωσε ότι στο Γενικό Νοσοκομείο νοσηλεύονται τουλάχιστον 20 άτομα με δύο τραυματίες να είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο κ. Κομνός εκτίμησε ότι ο αριθμών των νεκρών θα αυξηθεί, διαβεβαιώνοντας πως οι γιατροί δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους.

Σε ετοιμότητα θέτει τους ιδιώτες γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας

Σε ετοιμότητα θέτει τους ιδιώτες γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, ώστε αν χρειαστεί, να συνδράμουν τους συναδέλφους τους στα δύο νοσοκομεία (ΠΓΝΛ, ΓΝΛ) στη περίθαλψη των τραυματιών του πολύνεκρου δυστυχήματος που συνέβη χθες το βράδυ μετά την σύγκρουση των δύο τρένων στην περιοχή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου οι ειδικότητες είναι οι εξής:

Ειδικότητες:

1. Χειρουργική

2. Ορθοπαιδική-τραυματολογία

3. Αναισθησιολογία

4. Εντατικολογία