Παναγιωτόπουλος: «Δικαιολογημένη η υποχρεωτικότητα εμβολιασμών σε κατηγορίες εργαζομένων»

10 mins read

O επιδημιολόγος, Τάκης Παναγιωτόπουλος, δήλωσε ότι «μπορούμε και πρέπει να εμβολιαστεί περισσότερος κόσμος».

Όπως επεσήμανε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είναι σοβαρό ενδεχόμενο το 4ο κύμα αν δεν προχωρήσει ο εμβολιασμός. Ωστόσο, σημείωσε πως το τοπίο είναι μεταβαλλόμενο και με ταχύτατους ρυθμούς μειώνονται εκείνοι που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν.

Παράλληλα, ανάφερε πως βρισκόμαστε σε μία φάση μέτριας κυκλοφορίας του ιού, πως έχουν ήδη γίνει πάνω από 2 δις σε όλον τον κόσμο και ότι έχει ήδη φανεί ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή στην τεράστια πλειονότητα τους. 

Δικαιολογημένη η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών σε κατηγορίες εργαζομένων 

Όσον αφορά το αν μπορεί να υπάρξει υποχρεωτικότητα σε κάποιες ομάδες ο ίδιος δήλωσε πως είναι δικαιολογημένη υπό κάποιες συνθήκες και συνταγματική αλλά με τις προϋποθέσεις της ενημέρωσης και της αναλογικότητας.  Εξήγησε ότι μια τέτοια κατηγορία είναι οι υγειονομικοί που έρχονται σε επαφή με ασθενείς και είναι σε αυξημένο κίνδυνο αλλά και πως αυτό θέλει τον τρόπο του.

Αναφερόμενος στα προνόμια των εμβολιασμένων είπε ότι είναι ένα κρίσιμο θέμα και ότι δεν πρέπει να μιλάμε γι αυτά γιατί είναι σαν να μειώνουμε το προνόμιο του εμβολίου που είναι προνόμιο ζωής. «Αυτό για το οποίο πρέπει να μιλάμε είναι η φυσική συνέπεια του εμβολιασμού και τα απαιτούμενα μέτρα που είναι λιγότερα από ότι στο άτομο που δεν έχει εμβολιαστεί πχ ότι οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να κάνουν λιγότερα τεστ ή ότι δεν θα χρειάζεται να φοράνε μάσκες σε εσωτερικούς χώρους.

Παράλληλα, τόνισε πως όλα είναι σε συνάρτηση με την κυκλοφορία του ιού στο εκάστοτε μέρος.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα