Πανελλαδική μέρα δράσης για την Υγεία: Συμβολικές παρεμβάσεις με τήρηση αποστάσεων

9 mins read

Καθαρά συμβολικό χαρακτήρα έχουν οι παρεμβάσεις που διοργανώνονται για τις 7 Απριλίου, πανελλαδική ημέρα δράσης για την Υγεία, από την ΟΕΝΓΕ, σωματεία υγειονομικών και σωματεία εργαζομένων.

Με σύνθημα «Σπάμε τη σιωπή μας, δυναμώνουμε τη φωνή της διεκδίκησης για μέτρα προστασίας για την υγεία του λαού», η ΟΕΝΓΕ καλεί τις ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών, τους συλλόγους εργαζομένων σε δημόσια νοσοκομεία, εργατικά κέντρα και άλλους φορείς, να προχωρήσουν σε αγωνιστικές παρεμβάσεις, με κάθε «πρόσφορο» τρόπο, σε κινητοποιήσεις στον προαύλιο χώρο των νοσοκομείων, σε παραστάσεις διαμαρτυρίας, συνεντεύξεις Τύπου κ.α.

Οι παρεμβάσεις, σύμφωνα με πληροφορίες του DailyPost.gr, δεν έχουν στόχο την παραβίαση των μέτρων που έχουν επιβληθεί για την πρόληψη της διασποράς του κορωνοϊού.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα τηρηθούν οι αναγκαίες αποστάσεις. Η μαζική συμμετοχή στις παρεμβάσεις δεν προϋποθέτει, ούτε συνεπάγεται φυσική παρουσία.

Οι παρεμβάσεις δεν διοργανώνονται από κανένα κόμμα (πχ ΚΚΕ).

Αιχμή της πανελλαδικής μέρας δράσης για την Υγεία είναι οι διεκδικήσεις για:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
  • Πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα