Πανεπιστημιακή αστυνομία: Συγκεντρώσεις φοιτητών έξω από Πανεπιστήμια-Η θέση των Αστυνομικών Υπαλλήλων

15 mins read

Εκατοντάδες φοιτητές έχουν συγκεντρωθεί από τις 6 το πρωί στις εισόδους του ΕΚΠΑ, του Μετσοβείου Πολυτεχνείου και της ΑΣΟΕΕ, προκειμένου να διαδηλώσουν ενάντια στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία.

Η είσοδος της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις των σπουδαστών, οι οποίοι δηλώνουν την αντίθεσή τους και στο νομοσχέδιο Κεραμέως για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας γίνονται χωρίς την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων και επικρατεί ηρεμία σε αντίθεση με τη χθεσινή ημέρα όπου στη Θεσσαλονίκη σημειώθηκαν επεισόδια.

 

Οι φοιτητικοί σύλλογοι εξέδωσαν ανακοίνωση όπου προαναγγέλλουν ότι από σήμερα ξεκινά η λειτουργία της νεοσύστατης υπηρεσίας και κάνουν λόγο για τα πρώτα φύλλα πορείας στους αστυνομικούς. Επισημαίνουν ότι δεν θα επιτρέψουν την είσοδο των αστυνομικών στην Πανεπιστημιούπολη και θα περιφρουρήσουν το campus προκειμένου να μπλοκάρουν το νέο νόμο για τη φύλαξη των ΑΕΙ.

Ο Νίκος Ρήγας, αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις Έξι» για το θέμα τονίζοντας ότι ο ίδιος, ως συνδικαλιστής, είναι αντίθετος ως προς τον τρόπο που υλοποιείται αυτή η εξαγγελία.

 

«Στο συνδικαλιστικό κίνημα το οποίο εκπροσωπώ, από την πρώτη στιγμή είμασταν αντίθετοι με την ίδρυση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας με την μορφή με την οποία παρουσιάστηκε. Από εκεί και πέρα ο τρόπος που θα λειτουργήσει, πότε θα λειτουργήσει ακριβώς και με ποιες προϋποθέσεις και συνθήκες αφορά τη φυσική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου μας και του υπουργείου Παιδείας, οι οποίοι φέρουν και την αποκλειστική ευθύνη».

Σύμφωνα με τον κ. Ρήγα, «οι αστυνομικοί που θα βρίσκονται εντός των ΑΕΙ θα διατρέχουν κίνδυνο ενώ δεν θα είναι σώφρων να υπάρχουν αστυνομικοί έξω από τα πανεπιστήμια που θα προσπαθούν να διαφυλάξουν τη ζωή και την υγεία των αστυνομικών».

Όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών «η ευθύνη δεν αφορά τους εργαζόμενους, αφορά την ηγεσία που πρέπει να κάνει τον σχεδιασμό».

Αποκάλυψε μάλιστα ότι από το σύνολο των ειδικών φρουρών που έχουν προσληφθεί για την πανεπιστημιακή αστυνομία, οι 260 βρίσκονται στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών και οι 100 στη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης.

«Είναι μια κατάσταση προσωρινή. Κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει», πρόσθεσε σχετικά.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα