Παπαευαγγέλου: Στους 5,5 μήνες θα ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση σε όλους

8 mins read

Η πλατφόρμα των ραντεβού για την χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίου θα ανοίγει στους 5,5 μήνες μετά τη δεύτερη δόση για όλους τους πολίτες, σύμφωνα με την καθηγήτρια παιδιατρικής και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η καθηγήτρια εξήγησε ότι με αυτό τον τρόπο η τρίτη δόση θα χορηγείται στους πολίτες τις ημέρες που θα συμπληρώνονται οι έξι μήνες.

«Επειδή καταλαβαίνουμε την αγωνία του κόσμου, συζητήσαμε χθες με τον κ. Θεμιστοκλέους να ανοίγει η πλατφόρμα στους 5,5 μήνες, έτσι ώστε όλοι, στις μέρες που κλείνουν τους έξι μήνες να πάνε να κάνουν τη δόση τους».

Όπως ανέφερε η καθηγήτρια, στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού συζητήθηκε η χορήγηση της τρίτης δόσης νωρίτερα, ωστόσο δεν υπάρχουν βιβλιογραφικά δεδομένα που να υποστηρίζουν κάτι τέτοιο «και πρέπει να επικεντρώσουμε να γίνει στη σωστή ώρα, σε όλους».

Πρόσθεσε, ωστόσο, πως ενώ γίνεται συζήτηση για την τρίτη δόση, ένας στους τέσσερις άνω των 80 ετών παραμένουν ανεμβολίαστοι, αυτοί δηλαδή που κινδυνεύουν περισσότερο να νοσηλευτούν, να μπουν στις ΜΕΘ ή να χάσουν τη ζωή τους.

Όσον αφορά τον εμβολιασμό των πολιτών άνω των 50, είπε χαρακτηριστικά:  «αποτύχαμε σε αυτό, ας το πούμε, ας μη φοβόμαστε τις λέξεις», ενώ τόνισε την ανάγκη να πειστεί η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα ως προς τον άμεσο εμβολιασμό.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα