ΑρχικήΕπικαιρότηταΠαραδόθηκε στις Αρχές ο Απόστολος Λύτρας- Εμφανίστηκε στο ΑΤ Παλλήνης

Παραδόθηκε στις Αρχές ο Απόστολος Λύτρας- Εμφανίστηκε στο ΑΤ Παλλήνης

Ο Απόστολος Λύτρας, παραδόθηκε στο αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης μετά και το ένταλμα σύλληψής του από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Ο κ. Λύτρας, φτάνοντας στο τμήμα, δήλωσε εκ νέου μετανιωμένος για την πράξη του και ανέφερε ότι μόλις ενημερώθηκε για το ένταλμα σύλληψης παραδόθηκε, ενώ αρνείται ότι έστειλε απειλητικό μήνυμα.

«Δεν περιμένω από τους δημοσιογράφους να με καταλάβουν. Το ξέρω το παιχνίδι», είπε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ο ποινικολόγος.

Όπως δήλωσε ήταν σε σπίτι συγγενικού του προσώπου στα Βόρεια Προάστια.

Όπως αναφέρει ο κ. Λύτρας, η μεγάλη του κόρη, που διατηρεί καλές σχέσεις με τη σύζυγό του Σοφία Πολυζωγοπούλου, πήρε πρωτοβουλία να μεταβεί μαζί με την πρώην σύζυγο και τον δικηγόρο του στο σπίτι στο Γέρακα, για να πάρει ρούχα. Ο ίδιος αρνείται ότι είχε την οποιαδήποτε σχέση με την επίσκεψη.

Το ένταλμα σύλληψης Λύτρα

Η έκδοση εντάλματος σε βάρος του κ. Λύτρα, ήρθε μετά το αίτημα που υπέβαλε σήμερα η κ. Πολυζωγοπούλου δια του δικηγόρου της Θέμη Σοφού. Στο αίτημά της η δικηγόρος έκανε λόγο για παραβίαση των περιοριστικών όρων που είχαν επιβληθεί στον κατηγορούμενο σύζυγό της, επικαλούμενη μηνύματα που έλαβε από εκείνον αλλά και την επίσκεψη της πρώην συζύγου του και δυο ακόμη προσώπων στο σπίτι της στο Γέρακα.

Ακόμη το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε γιατί ο κατηγορούμενος δικηγορος όχι μόνο παραβίασε τους περιοριστικούς όρους αλλα και γιατί θεωρήθηκε ύποπτος φυγής καθώς η αστυνομία ενημέρωσε οτι τον αναζητα και δεν τον βρισκει στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας .

Μετά την έκδοση του εντάλματος σύλληψης ο Απόστολος Λύτρας αναμένεται να συλληφθεί και να οδηγηθεί στις φυλακές καθώς οι περιοριστικοί όροι δεν υπάρχουν πια, έχουν αντικατασταθεί με προφυλάκιση.

Κρίθηκε ότι παραβιάστηκαν οι περιοριστικοί όροι

Υπενθυμίζεται ότι μετά την απολογία του στην ανακρίτρια για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη (κακούργημα) σε βάρος της συζύγου ο κατηγορούμενος με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους στον Απόστολο Λύτρα και τον είχαν αφήσει ελεύθερο. Οι περιοριστικοί όροι όμως, όπως κρίθηκε, παραβιάστηκαν και για τον λόγο αυτό αντικαταστάθηκαν με προφυλάκιση.

Οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον Απόστολο Λύτρα ήταν υποχρεωτική μετοίκηση από το κοινό του σπίτι με το θύμα, απαγόρευση να πλησιάζει η να απειλεί με οποιονδήποτε τρόπο τη σύζυγό του και υποχρέωση να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα θεραπείας για να μην επαναλάβει τη βίαιη συμπεριφορά του.

Ωστόσο, οι όροι αυτοί προκάλεσαν την παρέμβαση του Αρείου Πάγου, ο οποίος ζήτησε τον έλεγχο της ανακρίτριας και του εισαγγελέα, που τους αποφάσισαν. Κατά την κρίση τώρα της ανακρίτριας η όροι αυτοί παραβιάστηκαν πριν ακόμα περάσει ένα 48ωρο καθώς η πρώην σύζυγος του δράστη με δικηγόρο του γραφείου του και την κόρη του από τον πρώτο γάμο μετέβησαν στο σπίτι του της κ. Πολυζωγοπούλου στο Γέρακα, χωρίς τη συναίνεσή της ζητώντας ρούχα και χρήματα που είχε ο Απόστολος Λύτρας με τρόπο απειλητικό.

Επίσης ο ίδιος κατά παράβαση των περιοριστικών όρων απέστειλε μήνυμα στο θύμα- σύζυγο του και την περιέλαβε σε ομάδα στο viber χωρίς τη συναίνεση της με σκοπό απειλητικά, όπως η ίδια ισχυρίζεται, να την αναγκάσει να δώσει χρήματα τα οποία ο ίδιος διατείνεται ότι είχε στο σπίτι του.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ