Παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου, με την αυξημένη θνητότητα στις ΜΕΘ

11 mins read

Την παραίτησή του κατέθεσε ο διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου, αναφορικά με την υπόθεση που απασχόλησε τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την υψηλή θνησιμότητα την κλινική ΜΕΘ του ιδρύματος.

Στην επιστολή παραίτησής του, που δημοσιεύει η ΕΡΤ, εξηγεί πως παραιτείται για «λόγους επαγγελματικής συνείδησης και αξιοπρέπειας».

«Λόγοι επαγγελματικής συνείδησης και αξιοπρέπειας, η οποία βάναυσα ποδοπατήθηκε από τον τηλε-κανιβαλισμό των τελευταίων ημερών, μην αποδεχόμενος την αναίτια προσπάθεια καταλογισμού ευθυνών εναντίον μου, παραιτούμαι και επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου» επεσήμανε, ειδικότερα.

Σημειώνεται πως σήμερα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, επεσήμανε πως κλιμάκιο του Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ) θα μεταβεί τις επόμενες ημέρες στο νοσοκομείο Αγρινίου έτσι ώστε να αξιολογήσει τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του το υπουργείο Υγείας και σε συνεργασία με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια το νοσοκομείο να κάνει μια καινούργια αρχή.

«Είναι απόφαση μας να υπάρξει αλλαγή στη διοίκηση του νοσοκομείου, έχουμε ζητήσει την παραίτηση του διοικητή. Εφόσον αυτή δεν δοθεί, την Δευτέρα ο διοικητής θα παυθεί από τα καθήκοντα του» είπε, πριν ανακοινωθεί η παραίτηση.

«Θα δούμε τι έχει συμβεί θα αξιολογήσουμε την κατάσταση, αλλά το τονίζω ξανά, πρέπει να υπάρξει μια επανεκκίνηση για το νοσοκομείο Αγρινίου. Να μην σπέρνουμε τον πανικό και τον φόβο στον κόσμο. Οι συμπολίτες μας πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς διότι όλες οι μονάδες του Εθνικού Συστήματος Υγείας παρέχουν επαρκείς υπηρεσίες υγείας. Χρειάζεται μια νέα αρχή» συμπλήρωσε.

Facebook Comments