Παρέμβαση εισαγγελέα για απειλές κατά καθηγητών λόγω της μάσκας

12 mins read

Οι καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, σχετικά με εξώδικα που στέλνουν γονείς απειλώντας καθηγητές σχολείων για τη χρήση μάσκας, προκάλεσαν την άμεση παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Βαγγέλη Ιωαννίδη.
Σύμφωνα με tovima.gr, ο εισαγγελέας έδωσε ήδη εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν οι αξιόποινες πράξεις της παραβίασης μέτρων για την πρόληψη των ασθενειών, της διέγερσης σε ανυπακοή και της παράνομης βίας.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα που επικαλούνται τις καταγγελίες προέδρου συνδικαλιστικής οργάνωσης εκπαιδευτικών,  γονείς ζητούν από δασκάλους, καθηγητές και διευθυντές των σχολείων να τους διαβεβαιώσουν γραπτώς ότι δεν υπάρχει κίνδυνος από τη χρήση μάσκας για την υγεία των μαθητών, προκειμένου να τις προσκομίσουν εφόσον οι ίδιοι κρίνουν, για δικαστική χρήση.
O πρόεδρος  της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Θανάσης Κικινής  ο οποίος κατήγγειλε τις απειλές ζητεί να προστατευτούν θεσμικά οι συνάδελφοί του.  «Δεχόμαστε απειλητικές επιστολές για την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στα σχολεία από ανθρώπους της κατηγορίας που διαμαρτυρήθηκαν την Κυριακή» προσθέτοντας ότι «οι υπερβολικές αντιδράσεις κατά του μέτρου θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με θωράκιση του εκπαιδευτικού. Απειλούν ότι θα στραφούν ακόμη και με ένδικα μέσα κατά εκπαιδευτικών που θα προσπαθήσουν να φορέσουν τη μάσκα στα παιδιά τους».
Ακόμη,  ο κ. Κικινής τονίζει  «γι’ αυτό θα πρέπει να υπάρξει το θεσμικό πλαίσιο που θα θωρακίσει τους εκπαιδευτικούς για να μην έχουν και προβλήματα προσπαθώντας να κάνουν τη δουλειά τους. Θεμιτή η στάση των διαμαρτυρόμενων γονέων για τη χρήση της μάσκας, όλες οι απόψεις στη δημοκρατία είναι σεβαστές, όμως αυτή τη στιγμή οι εντολές των λοιμωξιολόγων είναι να τηρηθεί το μέτρο της χρήσης της μάσκας».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα