ΑρχικήΕπικαιρότηταΠαρέμβαση εισαγγελέα για την ανάρτηση του Γρηγόρη Πετράκου για τον κορωνοϊό

Παρέμβαση εισαγγελέα για την ανάρτηση του Γρηγόρη Πετράκου για τον κορωνοϊό

Εισαγγελική έρευνα κατά των εφημερίδων «Μακελειό» και «Ελεύθερη Ώρα» αλλά και του τραγουδιστή Γρηγόρη Πετράκου για δημοσιεύματα και δηλώσεις που αμφισβητούν την πανδημία ξεκινά η Εισαγγελία Πρωτοδικών.   

Ειδικότερα, η έρευνα αφορά στο ενδεχόμενο τέλεσης αδικημάτων, από συγκεκριμένα πρόσωπα, αναφορικά με την διασπορά ψευδών ειδήσεων και τη διέγερση σε ανυπακοή μέσω δημοσιευμάτων εντύπων και αναρτήσεων βίντεο που αμφισβητούν την επικινδυνότητα της πανδημίας, χαρακτηρίζοντας επικίνδυνα τα προαναγγελλόμενα εμβόλια.   

Στο στόχαστρο της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου τέθηκαν δημοσιεύματα των εφημερίδων «Μακελειό» και «Ελεύθερη Ώρα».   

Παράλληλα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ερευνάται και βίντεο με δηλώσεις του τραγουδιστή Γρηγόρη Πετράκου, ο οποίος υποστηρίζει πως μετά από έρευνα, που έκανε ο ίδιος, κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο κορωνοϊός δεν αποτελεί πανδημία ενώ αμφισβητεί τα εμβόλια για τον ιό και τα αποτελέσματα των τεστ, κάνοντας λόγο για τεχνητή αύξηση κρουσμάτων.   

Η εντολή της Εισαγγελέως προς τον διενεργούντα την έρευνα συνάδελφο της είναι να εντοπίσει εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις όπως διασπορά ψευδών ειδήσεων άπαξ και κατ´ εξακολούθηση καθώς και διέγερση σε ανυπακοή.   

Εφόσον προκύπτουν ποινικά δεδομένα αναμένεται να προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων κατά συγκεκριμένων προσώπων.