ΑρχικήΕπικαιρότηταΠαρέμβαση Ντογιάκου για σχέσεις αστυνομικών με «νονούς» της νύχτας -Εντολή Θεοδωρικάκου για...

Παρέμβαση Ντογιάκου για σχέσεις αστυνομικών με «νονούς» της νύχτας -Εντολή Θεοδωρικάκου για άμεση έρευνα

Άμεση διερεύνηση αξιόποινων πράξεων τόσο από ενστόλους της ΕΛ.ΑΣ., όσο και από άλλα πρόσωπα, ζήτησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος.

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου προκάλεσε το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» για την ύπαρξη διαλόγων, οι οποίοι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας,  έχουν καταγραφεί μεταξύ αστυνομικών και επικίνδυνων κακοποιών και «νονών» της νύχτας.

 

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός έδωσε εντολή στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Αντώνη Ελευθεριάνο, να διερευνηθεί άμεσα το εάν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις τόσο από ενστόλους, όσο και από άλλα πρόσωπα. Μάλιστα, ο κ. Ντογιάκος ζήτησε η προκαταρκτική έρευνα να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό. Για αυτό το λόγο θα επιφορτιστούν δύο εισαγγελείς, ένας τακτικός και ένας επίκουρος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, οι συνομιλίες αυτές βρέθηκαν σε εφαρμογές, όπως Viber και WhatsApp, κινητών τηλεφώνων προσώπων που πρόσφατα έπεσαν θύματα δολοφονικών ενεργειών. Στελέχη της αστυνομίας φέρονται να είχαν επαφές με τα πρόσωπα αυτά και μάλιστα να συνομιλούν μεταξύ τους και να παρέχουν βοήθεια ή κάλυψη σε έκνομες ενέργειες.

 

Άμεση αντίδραση από τον Τάκη Θεοδωρικάκο

Το δημοσίευμα με φερόμενους ως επίορκους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., πυροδότησε την παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής», αφορά σε μέλη παράνομων κυκλωμάτων με την υπόθεση να αποστέλλεται στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος, καθώς και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., φέρονται να είχαν «αγαστή» συνεργασία με σκληρούς ποινικούς και μέλη της μαφίας που λυμαίνεται τη νύχτα, το λαθρεμπόριο καυσίμων και άλλες παράνομες δραστηριότητες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ
Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας, το οποίο αναπαράγεται σε ιστοσελίδες του διαδικτύου και αφορά σε μέλη παράνομων κυκλωμάτων, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι:

Με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου το συγκεκριμένο δημοσίευμα αποστέλλεται στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος καθώς και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.