Παρέμβαση Τσίπρα για τα Εξάρχεια ζητά ο Γερουλάνος

18 mins read

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Παύλος Γερουλάνος με επιστολή του στον Αλέξη Τσίπρα ζητά την ανάληψη πρωτοβουλιών προκειμένου να αντιστραφεί η σημερινή κατάσταση στα Εξάρχεια.

Ο κ. Γερουλάνος ζητά από τον πρωθυπουργό «να αναλάβει να συντονίσει μία συνάντηση εργασίας με τους αρχηγούς των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου της χώρας, τον δήμαρχο Αθηναίων και τους υποψήφιους δημάρχους για τον δήμο Αθηναίων, ώστε να εκφράσουμε με συγκεκριμένες αποφάσεις την πολιτική βούλησή μας να αντιστραφεί επιτέλους η σημερινή κατάσταση στα Εξάρχεια».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με ανακοίνωσή του ενημερώνει πως η επιστολή εστάλη πριν από τα Χριστούγεννα, και με αφορμή τις επαφές και συζητήσεις που είχε με κατοίκους των Εξαρχείων.

Σχετικά με την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης που είχε καταλάβει κτίριο στην οδό Αραχώβης, ο κ. Γερουλάνος αναφέρει πως η επιτυχία αυτής της αστυνομίας επιβεβαιώνει «όσους μιλούσαμε για εγκληματικά στοιχεία που δρουν στην περιοχή και επαναφέρει για μία ακόμα φορά στο προσκήνιο την ανάγκη οργανωμένης και συλλογικής δράσης, με συνέπεια και συνέχεια, πέρα από τον εκλογικό κύκλο και με τους Εξαρχειώτες στην πρώτη γραμμή της λήψης αποφάσεων και του σχεδιασμού, για την ταυτόχρονη αντιμετώπιση του εγκλήματος, την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου και την οριστική επιστροφή του εκεί που ανήκει: στους κατοίκους και όχι στο περιθώριο που σήμερα τον λυμαίνεται».

Μεταξύ άλλων στην επιστολή αναφέρεται ότι «η κατάσταση στη γειτονιά των Εξαρχείων έχει ξεφύγει εκτός κάθε ελέγχου», «το «εκτός ελέγχου» που ζουν οι κάτοικοι των Εξαρχείων σήμερα, δεν μπορεί να είναι μια ρουτίνα, ενσωματωμένη στην καθημερινότητά μας. Ούτε μπορούμε να μιλάμε για κοινωνική δικαιοσύνη και για δημοκρατία, ζητώντας από τους κατοίκους των Εξαρχείων φόρους και δημοτικά τέλη, με αυτή την χαμηλή ποιότητα ζωής…».

Ταυτόχρονα στην επιστολή ζητά «να δημιουργήσουμε ένα μαζικό ρεύμα συλλογικής αντιμετώπισης των προβλημάτων των Εξαρχείων, με τους Εξαρχειώτες στην πρώτη γραμμή της λήψης αποφάσεων και του σχεδιασμού, αλλά και με αυξημένα κονδύλια και μέριμνα για την ταυτόχρονη αντιμετώπιση του εγκλήματος, την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου και την επιστροφή του εκεί που ανήκει: στους κατοίκους και όχι στο περιθώριο που σήμερα τον λυμαίνεται».

«Είμαι έτοιμος να συμβάλω με συγκεκριμένες προτάσεις, για αυτό και σας ζητώ να αναλάβετε την πρωτοβουλία μιας συνάντησης εργασίας με τους αρχηγούς των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου της χώρας, τον δήμαρχο Αθηναίων και τους υποψήφιους δημάρχους για τον δήμο Αθηναίων, ώστε να εκφράσουμε με συγκεκριμένες αποφάσεις την πολιτική βούλησή μας να αλλάξουμε τη «μαύρη τρύπα» της πρωτεύουσας της χώρας…» τονίζει τέλος ο κ. Γερουλάνος.

Facebook Comments