Παρουσία Μητσοτάκη η συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου για την πανδημία

11 mins read

Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου με θέμα την πανδημία.

Το κυρίως θέμα της συζήτησης θα είναι το πως θα λειτουργήσουν οι ναοί τις μέρες των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με το in.gr  υπάρχει ήδη σύγκλιση απόψεων μεταξύ κυβέρνησης και εκκλησίας  και γι’ αυτό αναμένεται να οριστικοποιηθεί τις επόμενες μέρες και η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην συνεδρίαση.

Η συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου γίνεται σε μια στιγμή όπου πάρα πολλές περιοχές της Ελλάδας βρίσκονται στο κόκκινο, ενώ ο κοροναϊός θερίζει αφήνοντας εκατόμβη νεκρών καθημερινά, ενώ είναι τρομακτική και η πίεση που δέχονται τα δημόσια νοσοκομεία.

Από την άλλη πλευρά η κυβέρνηση ρίχνει όλο το βάρος της στην εμβολιαστική κάλυψη και προσπαθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος προκειμένου να αυξηθούν τα ραντεβού για τον εμβολιασμό είτε των μεγαλύτερων ηλικιών καθώς επίσης και για την τρίτη αναμνηστική δόση.

Σημειώνεται δε ότι ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος προ ημερών αναφερόμενος σε συνομιλία που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, είπε ότι ο κ. Ιερώνυμος του ζήτησε να εισηγηθεί στην Ιερά Σύνοδο την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

Μάλιστα, σημείωσε πως έχει κρατήσει εξ αρχής τη συγκεκριμένη στάση όσον αφορά το θέμα του εμβολιασμού αναφέροντας πως «θα έπρεπε όλοι όσοι μισθοδοτούνται από το Κράτος ή από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου υποχρεωτικά να εμβολιαστούν».

«Κάθε μέρα βλέπουμε ανθρώπους να πεθαίνουν μέσα από τα χέρια μας και την αγκαλιά μας και όμως υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που αμφισβητούν την αναγκαιότητα του εμβολίου. Η κυβέρνηση αναγκάζεται να λάβει δυσμενή μέτρα, γιατί η κατάσταση έχει φτάσει στο μη περαιτέρω» είχε σημειώσει ο κ. Χρυσόστομος.

Facebook Comments