ΑρχικήΕπικαιρότηταΠαρθένα Κουτμερίδου: Οι φίλοι, ο γυναικολόγος, βουλευτές, μιλάνε για τον άδικο χαμό...

Παρθένα Κουτμερίδου: Οι φίλοι, ο γυναικολόγος, βουλευτές, μιλάνε για τον άδικο χαμό και τον αντιεμβολιαστή σύζυγο

Θλίψη έχει προκαλέσει ο άδικος χαμός της Παρθένας Κουτμερίδου, κόρης του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Στάθη Κουτμερίδη.

Η 38χρονη κόλλησε κορωνοϊό ενώ ήταν έγκυος στον 7ο μήνα. Τα συμπτώματα έγιναν βαριά και χρειάστηκε να νοσηλευθεί. Εισήχθη αρχικά στο Ιπποκράτειο, όμως λόγω της εγκυμοσύνης της μεταφέρθηκε στον «Άγιο Λουκά». Η κατάστασή της επιδεινώθηκε και εν συνεχεία εισήχθη στη ΜΕΘ. Εδωσε μάχη επί έναν μήνα, αλλά χθες, Τετάρτη, το πρωί κατέληξε.

Πριν από λίγες ημέρες έκαναν καισαρική στην Παρθένα Κουτμερίδου και πήραν το παιδάκι της, το οποίο παραμένει στο νοσοκομείο και είναι καλά.

Η Παρθένα Κουτμερίδου, Πάττυ, όπως την αποκαλούσαν οι φίλοι της, ήταν δικηγόρος στη Θεσσαλονίκη και μαζί με τον σύζυγό της περίμεναν το πρώτο τους παιδί. Ο πατέρας της είχε εκλεγεί βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν, ενώ η μητέρα της, Ελπίδα, έχει φύγει από τη ζωή ύστερα από μάχη με τον καρκίνο.

Τι λένε οικογενειακοί φίλοι

«Ήξερα πως είναι ανεμβολίαστη, δεν το είχαμε συζητήσει ποτέ», είπε η φίλη της οικογένειας και ιατρός Νέλυ Ευθυμίου.

Πρόσθεσε πως παρότι γνώριζε ότι είναι γιατρός η 38χρονη ποτέ δεν τη ρώτησε για τη γνώμη της για τα εμβόλια.

«Για την Πάττυ στεναχωρήθηκε όλη η πόλη, όλη η Ελλάδα γιατί την αγαπούσαμε όλοι. Αγαπάμε όλη την οικογένεια Κουτμερίδου. Είναι πολύ αγαπητή οικογένεια στις Σέρρες και είναι κρίμα που έμεινε ανεμβολίαστη, είναι κρίμα που νόσησε. Ίσως η ίδια δεν μπορούσε να φανταστεί την κατάληξη που θα έχει η αρρώστια της», είπε η κ. Ευθυμίου.

«Σύζυγος και πνευματικός την απέτρεψαν να εμβολιαστεί»

Μιλώντας στο MEGA, ο γυναικολόγος της άτυχης δικηγόρου ρίχνει ευθύνες στον σύζυγο και τον πνευματικό της για την απόφαση να μην εμβολιαστεί.

«Τη συμβούλεψα να κάνει εμβόλιο, αυτή και ο σύζυγός της, από την πρώτη στιγμή. Είμαι φανατικά υπέρ του εμβολιασμού. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, επανειλημμένα προσπάθησα να πείσω αυτή τη γυναίκα, που δεν ήταν μόνο πελάτισσα αλλά και πολύ καλή μου φίλη εδώ και πολλά χρόνια. Αλλά, από ό,τι καταλαβαίνω, ο σύζυγός της -ο οποίος είναι φανατικός αντιεμβολιαστής- και η οικογένειά του την απέτρεψαν από το να εμβολιαστεί, πιθανώς και λόγω κάποιου πνευματικού».

Ο γυναικολόγος της Παρθένας Κουτμερίδου σημειώνει ότι η παρότρυνση της γυναίκας για τον εμβολιασμό της έγινε πολλές φορές, και μάλιστα παρουσία μαρτύρων, ενώ από ένα σημείο και μετά ο σύζυγός της δεν πήγαινε μαζί στις εξετάσεις της καθώς διαφωνούσε με τον γυναικολόγο.

«Φτάσαμε σε ένα σημείο που σύζυγός της δεν ερχόταν γιατί ήταν παρεξηγημένος μαζί μου γιατί επέμενα να κάνουν το εμβόλιο. Αυτή είναι η αλήθεια, έχω το θάρρος της γνώμης μου. Από την στιγμή που η ελληνική εταιρεία μαιευτικής κοινοποίησε τη σύσταση ότι οι έγκυες πρέπει να εμβολιαστούν, έχω συστήσει σε όλες τις έγκυες να κάνουν εμβόλιο».

Όπως σημειώνει ο γυναικολόγος, οι κινήσεις του πνευματικού της οικογένειας είναι άκρως ύποπτες, καθώς σε συνδυασμό με τις απόψεις του συζύγου της, την οδήγησαν στο τραγικό αποτέλεσμα.

«Υποπτεύομαι ότι ο πνευματικός της είναι αυτός που υποκίνησε και τον άντρα της. Δεν ξέρω πως εμφανίστηκε η φημολογία ότι ο γιατρός της της είπε να μην κάνει εμβόλιο. Εγώ δεν το είπα ποτέ αυτό, το αντίθετο» καταλήγει ο γιατρός.

Οι «αντιεμβολιαστικές» αναρτήσεις του συζύγού της 

Ο σύζυγος της Πάττυ Κουτμερίδου, Π.Α., είχε κάνει έκκληση τις τελευταίες μέρες, σε όσους μπορούν να δώσουν αίμα για τη σύζυγό του, που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι υπάρχουν αναρτήσεις του στο Facebook υπέρ των αντιεμβολιαστών στη χώρα μας.

Παρθένα Κουτμερίδου – Οι «ψεκασμένες» αναρτήσεις του συζύγου της και ο ρόλος του πνευματικού | tovima.gr

Ειδικότερα, έχει κοινοποιήσει, μεταξύ άλλων, αναρτήσεις με γνωστές θεωρίες συνωμοσίας καθώς και άλλες υπέρ του γιατρού, Φαίδωνα Βόβολη και του δικηγόρου, Νίκου Αντωνιάδη.

Να σημειωθεί ότι πολλές από τις αναρτήσεις του έχουν αφαιρεθεί από το Facebook, πιθανώς λόγω του μηχανισμού που ενεργοποιείται για τα fake news.

H συγκίνηση των βουλευτών

Σε έντονη συναισθηματική φόρτιση, βουρκωμένη, εμφανίσθηκε στο βήμα της βουλής, η βουλευτής Σερρών της ΝΔ, Φωτεινή Αραμπατζή, στη συζήτηση επί της τροπολογίας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών ηλικίας άνω των 60 ετών. Η κυρία Αραμπατζή έκανε εκτενή αναφορά στην συντοπίτισσά της Παρθένα Κουτμερίδου.

Την έπεισαν αντιεμβολιαστές, είπε η κυρία Αραμπατζή. «Αν είχε κάνει το εμβόλιο, η συντοπίτισσά μου θα ήταν ζωντανή, θα χαιρόταν το μωράκι της», πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας ότι οι Σέρρες, από την αρχή της πανδημίας μετρούν πάνω από 580 νεκρούς. «Πρέπει να κάνουμε όλοι ό,τι μπορούμε, για να σταματήσει ο θρήνος. Χρειάζεται υπευθυνότητα από όλους, από μας, από το ιατρικό προσωπικό, από την κοινωνία ολόκληρη. Πρέπει να σταματήσει η πανδημία να είναι αντικείμενο στείρας πολιτικής εκμετάλλευσης».

Ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Λευτέρης Αβραμάκης έκανε μια συγκινητική ανάρτηση για τον χαμό της 38χρονης.

Ειδικότερα έγραψε στο Facebook για τον χαμό της δικηγόρου:

«Πραγματικά συγκλονισμένος από τον αδόκητο χαμό της κόρης του φίλου και πρώην Βουλευτή Σερρών του ΠΑΣΟΚ Στάθη Κουτμερίδη . Η Παρθένα πάλεψε γενναία όλο αυτό το διάστημα για την ζωή της, νοσηλευόμενη επί 40 περίπου ημέρες διασωληνωμένη σε νοσοκομείο της θεσσαλονίκης, αφότου νόσησε με Covid και άφησε σήμερα δυστυχώς την τελευταία της πνοή.

Μια νέα κοπέλα, αξιόλογη δικηγόρος, σύζυγος και μητέρα ενός παιδιού που δυστυχώς δεν πρόλαβε να δει, αφού οι γιατροί το έφεραν στη ζωή όταν αυτή έδινε τη μάχη της ζωής, αφού νόσησε και νοσηλεύτηκε έγκυος. Δυστυχώς μετά την μητέρα της Ελπίδα που έφυγε νωρίς από την επάρατη νόσο ,σήμερα μας αποχαιρετά άδικα για το μεγάλο ταξίδι, ακόμη νεότερη και η Πάττυ. Δεν υπάρχουν λόγια παρηγοριάς για ένα γονιό που χάνει το παιδί του. Τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια, καλό κουράγιο και δύναμη στο φίλο Στάθη , το Θοδωρή ,τον συζυγό της και όλους τους δικούς της ανθρώπους».