Πατέλης: «Σταματάμε να παίρνουμε τα λεφτά των νέων και να τα δίνουμε στους ηλικιωμένους»

9 mins read

Ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης αναλύει σε συνέντευξή του, στο «Βήμα της Κυριακής», τους στόχους και τη φιλοσοφία του Σχεδίου, που θα υποβάλλει η Ελλάδα για να αντλήσει τους πόρους, από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ταυτόχρονα εξηγεί πώς θα λειτουργεί το νέο κεφαλαιοποιητικό σύστημα στο συνταξιοδοτικό.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Πατέλης, αναφέρει ότι θα δημιουργηθεί ένας ατομικός κουμπαράς που μπορούμε να ονομάσουμε «Σύνταξη Νέων» ή «Ταμείο Νέων».

«Είναι σωστό να έχεις πληρώσει εισφορές όλη σου τη ζωή και να έρχεται μετά κάποιος και να σου κόβει τη σύνταξη; Ε, αυτό δεν θα μπορεί να γίνει σε ένα κεφαλοποιητικό σύστημα. Προφανώς η μετάβαση στο νέο σύστημα θα είναι σταδιακή. Εννοείται δεν σημαίνει μειώσεις για τους σημερινούς συνταξιούχους» δήλωσε.

Παράλληλα, ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής που επιβλέπει το Ταμείο Ανάκαμψης περιγράφει τα χαρακτηριστικά που θα έχει η ελληνική πρόταση προκειμένου με αυτά τα χρήματα να μεταμορφωθεί η Ελλάδα όπως υπόσχεται η κυβέρνηση.

«Δεν μπορεί να είναι μια γέφυρα από εδώ, ένας αυτοκινητόδρομος από εκεί, ένας ΧΥΤΑ παραπέρα. Πρέπει να υπάρχει μια συνεκτική λογική και φιλοσοφία. Προφανώς αυτό ισχύει σε μεγάλο βαθμό και για το ΕΣΠΑ. Γι’αυτό και έχουν προσδιοριστεί συγκεκριμένοι οικονομικοί στόχοι» σημείωσε.

Ο κόσμος – τονίζει – έχει φάει αρκετά από εκθέσεις και θέλει αποτέλεσμα. «Δουλειά μας είναι να φέρουμε το αποτέλεσμα» υπογραμμίζει.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα