Πάτρα: Έκτακτη σύσκεψη για την ανακοπή εισαγωγών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία

10 mins read

Έκτακτη σύσκεψη, με θέμα την αναχαίτιση της πανδημίας στην κοινότητα, συγκάλεσε σήμερα στην Πάτρα, ο διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την 6η Υ.ΠΕ., «κατά την διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε, η ενταντικοποίηση των μέτρων, με περισσότερους και αυστηρότερους ελέγχους παντού, κατά το δυνατόν».

Επίσης, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν «κοινές δράσεις και με άλλους φορείς, με στόχο την πλήρη και ολοκληρωμένη ενημέρωση ‘πόρτα – πόρτα’, που θα αφορά την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, καθώς και άλλα ζητήματα, όπως για παράδειγμα, επέκταση των rapid test, ώστε να υπάρχει ακόμη καλύτερη ένδειξη του επιδημιολογικού φορτίου, ανά πάσα στιγμή».

Όπως ειπώθηκε στη σύσκεψη το κύμα εισαγωγών στα νοσηλευτικά ιδρύματα θα πρέπει να ανακοπεί προκειμένου να μην προκύψουν προβλήματα στη συνέχεια.

Σύμφωνα με το Γ. Καρβέλη, το 100% των ασθενών που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και το 80% εκείνων που νοσηλεύονται στις απλές κλινικές κορωνοϊού των νοσοκομείων της Πάτρας είναι ανεμβολίαστοι.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, ο αστυνομικός διευθυντής Αχαΐας, ταξίαρχος Γιάννης Κυριακόπουλος, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, ‘Αννα Μαστοράκου, η εκπρόσωπος του δήμου Πατρέων για τα θέματα υγείας, Βίβιαν Σαμούρη, η γενική διευθύντρια δημόσιας υγείας, Γεωργία Πλώτα, η προϊσταμένη της δημόσιας υγείας, Σοφία Συμεωνίδου και ο προϊστάμενος της Αρχής Διαφάνειας, Βασίλης Ηλιόπουλος.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα