ΑρχικήΕπικαιρότηταΠάτρα: Έπεσε γέφυρα- Ένας νεκρός, 12 τραυματίες & άγνωστος αριθμός εγκλωβισμένων

Πάτρα: Έπεσε γέφυρα- Ένας νεκρός, 12 τραυματίες & άγνωστος αριθμός εγκλωβισμένων

Σε εξέλιξη είναι η κινητοποίηση των Αρχών στην Πάτρα, καθώς κατέρρευσε τμήμα γέφυρας.

Οι πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για έναν νεκρό, δώδεκα τραυματίες και άγνωστο αριθμό γκλωβισμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη γέφυρα που βρίσκεται στην είσοδο της Περιμετρικής Οδού – στην περιοχή Μποζαΐτικα- ήταν σε εξέλιξη εργασίες τα τελευταία δύο χρόνια.

 

Από την πτώση τμήματος της γέφυρας έχει επιβεβαιωθεί ένας νεκρός με τις Αρχές να εκφράζουν φόβους για περισσότερες απώλειες. Ένα άτομο σοβαρά τραυματισμένο απομακρύνθηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Στο σημείο που κατέρρευσε υπήρχαν από κάτω Ρομά, οι οποίοι έψαχναν ένα καταφύγιο λόγω των ακραίων θερμοκρασιών.

Επίσης από την πτώση τραυματίστηκαν και δύο εργαζόμενοι, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου της Πάτρας.

Με εντολή του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ σε εφημερία, εκτός του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» τέθηκε και το νοσοκομείο του Ρίου για τη μεταφορά τραυματιών.

Οι δίδυμες γέφυρες 

Οι δίδυμες γέφυρες παρουσίαζαν βλάβες και προβλήματα στατικής επάρκειας. Τα έργα αποκατάστασης ξεκίνησαν το 2021 με κόστος 6.517.287,49 ευρώ για την επισκευή δύο γεφυρών επί της Περιμετρικής (Β601 και Κ635).

Οι γέφυρες, μήκους 167 μέτρων και 169 μέτρων αντίστοιχα σε κάθε κλάδο κυκλοφορίας, βρίσκονται στην αρχή της Παράκαμψης των Πατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω του δυστυχήματος η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία οχημάτων στην ευρεία Παράκαμψη Πατρών, στο ρεύμα προς Αθήνα και διενεργούνται εκτροπές στον κόμβο Εγλυκάδας.

Επιπλέον, διεκόπη η κυκλοφορία οχημάτων επί της οδού Διοδώρου στην Πάτρα.