Πάτρα: Στη φυλακή η Ρούλα Πισπιρίγκου

30 mins read

Προφυλακιστέα κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Τι είπε στην ανακρίτρια

 

Κατά τη διάρκεια της απολογίας της η 33χρονη δέχθηκε δεκάδες ερωτήσεις για τα σημεία της δικογραφίας που την οδήγησαν ενώπιον της Δικαιοσύνης, από την Ανακρίτρια, σε μια πολύωρη διαδικασία.

 

Η μητέρα της Τζωρτζίνας ρωτήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ άλλων για τη φράση που φέρεται να είπε στους γιατρούς, μία μέρα πριν το παιδί καταλήξει, η οποία ήταν: «το μεγαλύτερο επεισόδιο δεν το έχετε δει ακόμη».

 

Η κατηγορούμενη φαίνεται πως αιτιολόγησε τη συγκεκριμένη φράση, λέγοντας πως αυτό που είπε ήταν μία προειδοποίηση «ένα καμπανάκι προς τους γιατρούς», ώστε να έχουν τεταμένη την προσοχή τους, γιατί από προηγούμενα επεισόδια ήξερε ότι το παιδί έκανε τρία επεισόδια με ταχυκαρδίες και στη συνέχεια ένα μεγαλύτερο, μία βραδυκαρδία.

 

Φέρεται επίσης να είπε στη δικαστική λειτουργό πως ρώτησε στο Νοσοκομείο Παίδων για την ύπαρξη καμερών διότι είχε σημειωθεί μια κλοπή.

 

Η 33χρονη φέρεται να αναφέρθηκε σε όλη την πορεία της σχέσης της με τον σύζυγό της σε βάρος του οποίου φαίνεται να μην άφησε την παραμικρή αιχμή.

 

Επεσήμανε επίσης ότι το παιδί είτε ζητούσε η ίδια είτε δεν ζητούσε, θα έμπαινε σε μονόκλινο δωμάτιο λόγω των ιδιαίτερων προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.

 

Απαντώντας στις αιτιάσεις της δικογραφίας για την ψυχραιμία που επέδειξε όταν η Τζωρτζίνα εμφάνισε το μοιραίο περιστατικό, η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται να είπε πως είχε ήδη χάσει δύο παιδιά και διαχειριζόταν διαφορετικά την όλη κατάσταση. Φέρεται επίσης να είπε πως για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών, υπάρχουν ιατροδικαστικές εκθέσεις που έχουν αποφανθεί για τους λόγους που εξέπνευσαν. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα επικαλέστηκε, όσον αφορά την Μαλένα, ότι είχαν υποβάλει μήνυση με τον σύζυγό της για ιατρική αμέλεια και φέρεται να διερωτήθηκε, πώς θα μπορούσε να έχει εμπλοκή, αφού είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη ζητώντας την ποινική δίωξη κάθε υπεύθυνου.

 

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας η 33χρονη φέρεται επίσης να επανέλαβε αρκετές φορές πως είναι μητέρα που έχει χάσει τρία παιδιά «και είμαι ένα βήμα από τη φυλακή».

Νικολούλη: Ο Μάνος Δασκαλάκης έχει ηχογραφημένα μηνύματα με τη Ρούλα να τον απειλεί

Νέες δηλώσεις για την υπόθεση της Πάτρας έκανε η Αγγελική Νικολούλη, μιλώντας ζωντανά στην εκπομπή Live News στο MEGA.

Σύμφωνα με όσα είπε η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια της εκπομπής «Φως στο Τούνελ», η ίδια έχει στην κατοχή της μαρτυρίες ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου απειλούσε τον Μάνο Δασκαλάκη -και μάλιστα, ο τελευταίος έχει ηχογραφημένα μηνύματα με την εν διαστάσει σύζυγό του να τον απειλεί.

Αυτός ήταν και ο λόγος, σύμφωνα με την Αγγελική Νικολούλη, που ο Μάνος Δασκαλάκης δεν άντεξε και αποφάσισε να φύγει από το σπίτι.

«Τον τελευταίο καιρό ο Μάνος έλεγε σε φιλικά του πρόσωπα πως η Ρούλα Πισπιρίγκου τον απειλεί και τον τρομάζει η συμπεριφορά της. Δεν ξέρω αν έχει ενημερώσει την αστυνομία, αλλά ο Μάνος έχει κρατήσει ηχογραφημένα στοιχεία από τις απειλές της γυναίκας του» είπε η Αγγελική Νικολούλη και προσδιόρισε χρονικά το γεγονός, την περίοδο που ο Μάνος Δασκαλάκης έφυγε από το σπίτι.

Όσο για την αποκάλυψη που είχε κάνει στο «Φως στο Τούνελ», ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου ήθελε η Τζωρτζίνα να ταφεί μαζί με το τάμπλετ της, η Αγγελική Νικολούλη είπε: «Και μένα μου είχε πει (η Ρούλα) ότι φοβόταν μην κλέψουν το τάμπλετ στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, γι’ αυτό και ρωτούσε για τις κάμερες. Το τελευταίο δεκάμηνο, η Τζωρτζίνα δεν μπορούσε να παίξει με το τάμπλετ, γιατί ήταν τετραπληγική. Στην κηδεία, οι φίλοι θυμούνται ότι η Ρούλα επέμενε να βάλει το τάμπλετ στο φέρετρο και αντέδρασε ο άντρας της. Της είπε: “Αντί να φέρεις ένα κουκλάκι, φέρνεις το τάμπλετ; Να φέρεις και έναν φορτιστή να θάψουμε;”».

Στην εκπομπή Live News αναφέρθηκε επίσης ότι η προσωρινή άρση απορρήτου που είχε γίνει από τις Αρχές τόσο στη Ρούλα Πισπιρίγκου όσο και σε πρόσωπα του κοντινού της περιβάλλοντος, η 33χρονη έψαχνε στο Διαδίκτυο ουσίες που μπορούν να επιφέρουν τον θάνατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, έψαχνε στο Google «ουσίες που μπορούν να σκοτώσουν» με γοργές διαδικασίες και όσο το δυνατόν πιο… αφανείς. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη σαφές το χρονικό διάστημα κατά το οποίο η μητέρα των τριών παιδιών έκανε αυτές τις αναζητήσεις.

Μέσα στις ουσίες που ανακάλυψε, ήταν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, και η κεταμίνη.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα