Παυλάκης στο Briefing: «Η χορήγηση της ρεμδεσιβίρης είναι το τέλος της αρχής της πανδημίας»

9 mins read

Ο ερευνητής, υπεύθυνος στον τομέα των ανοσοθεραπειών και των εμβολίων για τον καρκίνο στο Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ μίλησε στην εκπομπή Briefing του Action24 με τον Γιώργο Πιέρρο.

Ο Γιώργος Παυλάκης αναφέρθηκε στην είδηση των ημερών, την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου της ρεδεμσιβίρης στην μάχη κατά του κορωνοϊού. Όπως είπε, είναι ένα πειραματικό φάρμακο που αποδείχθηκε δραστικό στους ανθρώπους όπως και στα πειραματόζωα. Χαρακτηριστικά είπε ότι είναι η πρώτη ένδειξη και μπορεί να σηματοδοτήσει το τέλος της αρχής της επιδημίας, αν συνεχίσουν τα πράγματα να πηγαίνουν καλά.

Καθώς το συγκεκριμένο φάρμακο είναι η πρώτη καλή ένδειξη που ήταν χαρμόσυνη και ανέβασε το κλίμα στην Αμερική χθες. Δίνει τεράστιες ελπίδες ότι θα βρούμε αρκετές δραστικές θεραπείες.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάρα πολλοί κλινικοί που έδιναν σε πολλούς ασθενείς το συγκεκριμένο φάρμακο με πολλή προσοχή. Η Αμερική που έχει πολλούς ασθενείς το εφαρμόζει συνέχεια και τα δεδομένα δείχνουν ότι υπάρχουν ασθενείς που δείχνουν βελτίωση.

Η ρεδεμσιβίρη πρέπει να δίνεται ενδοφλέβια και μόνο σε νοσοκομείο και μόνο σε ασθενείς που οι γιατροί τους νομίζουν ότι μπορούν να την πάρουν με ασφάλεια.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον καθηγητή πιθανώς δεν είναι το καλύτερο φάρμακο που θα υπάρξει αλλά είναι το καλύτερο τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Αυτό πάντως που μας δείχνει είναι ότι ο ιός δεν είναι ανίκητος.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα